Mitt Liv

Berättat av Viktoria

Född 2009. Södertörns friskola. 7MD.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Jag bor i ett rött hus med vita knutar i Glömsta byggt 1939. Min pappa hittade faktiskt en tidning på vinden från 1939 från dagen efter Kristallnatten. Jag har en tomt på 3170 kvadratmeter och på den har vi 4 äppelträd och ett päronträd. Mitt hus är 127 kvadratmeter med 4 sovrum, ett badrum, ett kök, ett vardagsrum, en hall, en tvättstuga, ett gästrum, ett pannrum och en matkällare. Jag, mina föräldrar och mina två storasyskon delar på dessa 127 kvadratmeter. Jag och mina syskon har egna rum vilket är superskönt så att man får ett privat utrymme. Jag har bott här hela mitt liv och jag kommer nog bo här tills jag flyttar hemifrån själv. Mitt rum är till vänster när man kommer in, men om man går till höger kommer man till vardagsrummet. Jag har ett eget rum med vita väggar, en inbyggd bokhylla, en 120 säng i beige sammet, ett vitt nattduksbord och skrivbord från IKEA. Min garderob är utanför mitt rum, vilket gör att jag får mer plats i själva rummet.

När jag går in i mitt rum känner jag mig inte hemma eftersom att det inte speglar mig själv, det ser för minimalistiskt och tråkigt ut. Jag vill införskaffa posters och en trevlig fåtölj, men jag hittar aldrig något jag gillar. Jag har tre fönster i mitt rum och ett av dem är bredvid min säng så det första jag ser nät jag drar upp persiernernna är min mormor och morfars hus.

Alla väggar i huset är vita och alla golv är i trä förutom i de två badrummen där där är vitt och rött kakel golv. Mitt kök är väldigt litet, men det är rätt så mysigt ändå. Mitt vardagsrum är min favoritplats eftersom att man kan kolla på tv med hela familjen. Jag bor i ett villaområde nära sjön Gömmaren vilket gör att jag brukar gå dit med mina kompisar på sommaren, men när det är mörkt ute får jag inte gå dit för det kan finnas älgar ute. Vi har massa regler i huset t.ex den första som kommer hem måste städa i ordning köket diska, tömma diskmaskinen etc. Vi får även inte ha mobiler vid matbordet och varje fredag äter vi fisk eller vegetariskt. På söndagar går i till kyrkan vilket gör att lördag är vår städdag där alla hjälper till att städa. Jag hjälper till med i princip allt hemma t.ex hänga upp tvätt och laga mat.

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Viktoria

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00907

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Södertörns friskola

Klass

7MD

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!