Mitt Liv

Berättat av Vera

Född 2009. Södertörns friskola. 7MD.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Mitt hem

I mitt hem bor jag, min mamma, min pappa, min lillebror och min lillasyster. Vi har bott där i 9 år. Vårat hus är modernt men har ändå inte jätte avancerade saker som robotdammsugare. På utsidan är huset gult och på insidan för det mesta vitt. Vi har 12 rum i vårt hus, ett vardagsrum, två badrum, fyra sovrum, två hallar, en tvättstuga, ett kök och ett förråd. Vi har en korridor längs nedervåningen och förråd och garage utomhus.

Jag sover i min säng i ett eget rum på övervåningen. När jag kollar ut genom mina fönster på mitt rum ser jag en bilväg, grannområdet, min tomt och en skog. I mitt hem så äter jag, sover, chillar går på toa och leker. Jag har mina saker i mitt hus. Mina favoritplatser i mitt hus är mitt rum, vardagsrummet, toan och köket. Annars är det vår trädgård.

Vi har inga nedskrivna regler hemma men saker man borde/inte borde göra. Exempel som att duka av och ställa in i diskmaskinen, att ta hand om mitt rum och att inte skärma för mycket. Hemma hjälper jag till genom att ibland hämta min lillasyster på förskolan. Jag ställer in i diskmaskinen, viker ibland tvätt och hjälper till att laga mat.

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Vera

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00909

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Södertörns friskola

Klass

7MD

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!