Mitt Liv

Berättat av Märta

Södertörns friskola. 7MD.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Mitt hem

Jag bor i en villa med två våningar och ingen källare. Det bor fyra personer i huset. Det är jag, mamma Julia, pappa Martin och min syster, Tove.

Mitt rum ligger på nedre våningen. Det är ett ganska stort rum, och det var förut ett lekrum för mig och min storasyster när vi var små. I mitt rum finns det en säng, en garderob, ett skrivbord, två stolar, en spegel, min fiol, ett notställ, ett par dåliga lampor, två saccosäckar, en bokhylla, två nattygsbord (ja, du hörde/läste rätt, två nattygsbord), en liten byrå och ett stort, vitt, gammalt skåp där det finns en massa pysselgrejer i. Bredvid min dörr så finns det ett avlångt fönster som jag stör mig på. På andra sidan rummet finns det två fönster bredvid varandra.

Utanför mitt sovrum går det som en liten korridor. Om man tar den till vänster så kommer man till hallen. Står man nu vänd mot den vita ytterdörren så har man min pappas arbetsrum (som också är ett gästrum)till vänster om sig, och till höger om hallen så finns det ett badrum. Bortom det så finns det en liten toalett. Precis utanför dörren till badrummet så finns det klädhängare och skohyllor. Snett bakom klädhängarna så står det ett vitt skoskåp.

Om man nu skulle vända sig om och gå andra hållet i korridoren så skulle man komma till vardagsrummet. Där finns det ett brunt piano rakt framför en, till vänster om en så finns det en mörkbrun byrå med ett tomt akvarium. Där har det en gång varit tammöss, men de dog för flera år sedan. Bortom akvariet så finns det en trappa som leder till övervåningen, och under trappan står det ett till akvarium eftersom vi har funderat på att skaffa tamråttor, men vi har ångrat oss och inte har hunnit sälja akvariet. Bortom pianot så står det en större ljusbrun byrå där vi förvarar finbestick, lakan, bordsdukar och lite andra saker.

Om man vill komma till köket så går man bara till andra sidan rummet och svänger vänster. Då ser man ett träfärgat bord med några vita stolar och bortom det så finns det en dörr som leder till tvättrummet. Till vänster om bordet så finns det ett korridor-liknande kök. Det finns en spis, en ugn, ett kylskåp, en frys, två skåp ovanför kylen och frysen i samma färg, och så några lådor. Vi går tillbaka till vardagsrummet och ställer oss bredvid pianot vända mot hallen. Snett till vänster framför oss så kan man se en dörr gjord av trä. Den dörren leder till min mammas och pappas sovrum.

Nu till övervåningen.

Om man skulle gå upp för trappan så skulle man först se en vit knarrig gammal dörr. Den dörren går till min systers sovrum. Till höger om denna dörr så finns det en till knarrig vit gammal dörr, som leder till det tredje badrummet. Detta badrum har dusch, bastu som inte funkar, toalett, handfat och ett svart torkställ. Dörren som leder till bastun är på vänster sida om den vita dörren, och den är rödbrun och ganska grov.

Till vänster sida om Toves rum så kan man gå i en väldigt kort korridor som leder till ett slags stort arbetsrum. Detta rum har inte direkt någon dörr och inga avskärmande väggar. Där finns det två skrivbord, varav ett av dem är vitt och det andra är mörkbrunt, det finns även en väldigt hög byrå, en grön soffa, ett brunt sminkbord, en brun bokhylla och ett väldigt lågt men avlångt brunt skrivbord.

Mellan de två arbetsborden så sitter det ett fönster som blickar ut mot våran baksida. Där finns det en ganska liten gräsmatta som slutar med en häck. I vänstra hörnet av gräsmattan finns det ett väldigt litet kastanjeträd, och i högra hörnet så finns det ett lite större plommonträd. Till höger om plommonträdet så växer gräset lite vildare än på gräsmattan, och hela detta område slutar med ett stort, högt, brunt staket. Framsidan består av minst fem ganska stora buskar, en jättestor buske, och ett stort träd med röda löv.

Området som jag bor i består mest av sådana här villor som det jag bor i, och lite radhus. Det finns även några lekplatser här och var. Jag gillar mitt hus.

Märta 🙂

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Märta

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00911

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Södertörns friskola

Klass

7MD

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!