Mitt Liv

Berättat av Siri

Född 2009. Södertörns friskola. 7BF.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Livet i mitt hem

I mitt hus bor jag, min storasyster, min storebror, min bonus lillasyster, bonusmamma och pappa. Hos min mamma (som bor i en lägenhet) bor jag, min mamma, min bror och syster. Jag kommer dock att utgå från min pappa, då jag bor där mest.

Vi flyttade till huset när jag var ett år. När jag var fyra skilde sig mina föräldrar och min mamma flyttade till en lägenhet.

I mitt hus är det en stor öppen planlösning, på övervåningen. Det är stora fönster och en balkong. Vi har det väldigt hemtrevligt eftersom det kryllar av saker. Inte på ett fult sätt men det är mycket växter och soffor. Sedan har vi köket, Det är i trä och vitt kakel. Huset är ganska gammalt och vi har ett köksbord och ett vitt skåp med fint porslin. Vidare mot köket har vi mikro, kyl, frys osv såklart. Det finns även dörr till altanen.

I vardagsrummet har vi en soffa, ett bord och en tv.

Direkt till höger när man kommer upp för trätrappan finns en korridor med alla rum. Till vänster är det badrum med tvättkorg, handfat, skåp, badkar, dusch och toalett.

Mittemot är min bonusmamma och pappas sovrum, som också har en dörr till balkongen. Min bonus lillasysters rum är litet och har fönster ut till den stora altanen med tak och matbord.

Min brors rum är längst bort och han har sin gaming dator, säng, garderob och hylla. Mitt rum är bredvid min brors och jag har garderob, byrå, säng, klädställning och skrivbord. Jag har ett fyrkantigt rum som är hyfsat stort. Jag gillar mitt rum men det blir lätt stökigt haha. I fönstret ser jag en stor häck som tydligt visar årstiderna med sina grenar och löv.

På nedervåningen under trappan jobbar min pappa på dator, hemifrån sedan corona. Min storasysters rum är stort och kallt, eftersom det är på nedervåningen. Hallen är mellan trappan och min systers rum. Där finns en klädhängare, skoställ, två fåtöljer och en stor spegelgarderob. Rakt fram finns ett mini badrum och sedan en bastu och dusch. Utanför där är det en korridor med två förråd och längst in ett stort rum fyllt med gamla leksaker och möbler. Lite som ett förråd. Nån dag vill jag tömma rummet och göra det fint så att jag kan vara där med mina kompisar.

Hursomhelst åt andra hållet från trappan och hallen är en garderob och en tvättstuga. Efter det är det ett garage med verktyg och våran vita bil. Min bonusmamma har en svart elbil som står ute på backen. Vårat hus är i vitt tegel och mörkt trä. På baksidan finns rabatt och altanen och på sidorna är det små backar, vi brukar åka pulka på och på framsidan har vi vår studsmatta. Mitt favoritrum är nog antingen den öppna planlösningen eller mitt rum.

Nu har jag beskrivit mitt hus och hur jag bor. Hoppas du gillade min text, hejdå!

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Siri

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/00927

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Södertörns friskola

Klass

7BF

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!