Mitt Liv

Berättat av Saga

Född 2011. Enskedefältets skola. 5b.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

I mitt hem så bor det 5 människor och 2 katter. Mamma heter Cecilia och är 46 och min pappa heter Per och är 49 min lilla syster är 7 heter Maja storebror heter Melvin och är 13, jag är mellan barnet och är 11 år och heter Saga. Katterna heter Molly och Benji och är 1år och 2år.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Ibland kan jag hjälpa till med att laga mat men även tvätta kläder. Det är inte så mycket mer än det. Kan även hjälpa till med små saker men det är inte så ofta det behövs hjälp med sådant. Jag går också med återvinning ibland återvinningen.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Utanför mitt hus har vi en trädgård med studsmatta och så har vi en svart pergola som min pappa har byggt. Vi har också en fin utsikt från mitt fönster. Vi har en park precis utanför mitt hus det finns två gungor och en sandlåda.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Jag får inte äta godis förutom på lördagar och jag får inte ha alldeles för mycket skärmtid. Jag får 3 timmar varje dag.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

I mitt hus har vi 17 rum med 3 våningar i matsalen så brukar vi äta och spelar

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott i mitt hus i 3,5 år och trivs jättebra.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

I mitt hem finns det 17 rum, vi är 5 i familjen och v har 2 katter det är ett ganska stort hus. Vi har en städerska som kommer 1 gång varann vecka. Frukosten är klar ät vi kommer ner till matbordet. Livet i mitt hem är bra. Det mesta funkar som det ska men ibland kan det ju hända saker som inte är så bra, oftast så fixar det sig men det kan ta tid. Jag tycker det är otroligt trevligt att vara på vissa ställen i mitt hus som på mitt rum eller i vardagsrummet för det är fint och ganska trevligt. Men livet kommer och går men är oftast helt okej. Det är inte jätte mycket som händer eller görs men jag och min familj brukar oftast umgås, äta mat, titta på teve eller bara vara på våra rum.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Jag tycker om att spela och kolla på film samt hoppa hinder men käpphästar. Det är väldigt kul att hoppa käpphäst mitt rekord att hoppa är 1,10 med käpphäst och 1,30 utan käpphäst. Det finns inte så mycket att göra i mitt hus men jag brukar titta på teve, umgås med familjen eller gosa med mina katter. Ibland kan det även vara kul att laga mat eller baka. Men har jag inget av det att göra så brukar kolla på min telefon eller hoppa käpphäst.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Nej jag bor i ett hus. Jag bor i ett hus som är 120 år gammalt det är rött och ganska stort, det ligger i gamla Enskede. Jag cyklar eller går till skolan det brukar ta 5-10 minuter. Huset ligger nära Enskede kyrka. När jag går hem så går jag förbi ett bageri och en thai resturang. Det ligger nära tunnelbanestationen Sandsborg.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag har ett eget rum som är på övervåningen till vänster.

Mitt rum har gröna väggar och en tv och ett playstation. Jag har en jätte skön säng och en vit fåtölj.

Publicerat

7 februari 2023

Berättat av

Saga

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/01081

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Enskedefältets skola

Klass

5b

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!