Mitt Liv

Berättat av Maja

Född 2008. Gunnarsbyskolan F-9. 8A.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Hemma hos mig bor ju då jag, min syster, mamma och pappa.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Ja, jag hjälper till ganska mycket hemma. Det kan vara med syrran, städa ibland, diska, plocka i och ur diskmaskinen. Det kan vara lite allt möjligt.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Utanför mitt hem så ser man massa andra hus eftersom jag bor i samhället men jag har också lite skog hos oss. Men runt mitt hem så har jag ändå en ganska stor gräsmatta, med buskar, träd, studsmatta, ett fotbolls mål och lite andra saker. Runt huset har vi på en häck, eller ja vi

har det överallt förutom där som vi parkerar bilarna. Utanför häcken så har vi självklart gator.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Hemma finns det inte så mycket regler som man får eller inte får göra. Det ända som jag vet att jag verkligen inte får göra är att prova droger, tobak eller alkohol. Annars är det inte så mycket som jag får eller inte får göra.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Vi har ungefär 13 rum hemma hos mig. Vi bor i ett enplanshus så det är ganska gott om plats inne.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

detta året blir det 4de året som jag bor i detta stora enplanshus.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Hemma är vi fyra stycken i familjen. Det är jag, min lillasyster, mamma och pappa. Min lillasyster har lite funktionsnedsättningar så vi har väldigt fasta rutiner som vi brukar hålla. Det går inte att flytta jättemycket på dem tiderna eftersom Moa får sondmaten direkt in genommagen genom en slang. Så får inte hon sin mat i tid så blir hon jätte sur och sitter och gråter och inte kan förklara varför. Så av den anledningen så är det lite svårt för mig att göra precis vad jag vill, alltså så som att åka på vilka tävlingar jag vill som kanske inte ligger så där jätte nära. Åka till kompisar och sova över exempelvis. Dem är lite för rädda att vi ska ska hem någon sjukdom, eftersom mamma och pappa inte tycker att syrran kommer att klara av det, därav att hon ar ett sämre emun försvar. Jag kan inte umgås så mycket med mamma och pappa eftersom dem jobbar mycket med Moa, men på kvällarna så brukarhon lägga sig ganska tidigt så då brukar ag få lite tid ibland i alla fall.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Hemma tycker jag om att kolla p film och slappa. Annars brukar jag tycka om att vara ute och springa och ha mig. Alltså så att jag blir av med lite energi, då jag kan ha lite mycket av det ibland.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Nej, jag bor endast hemma. Det kan vara någon gång ibland som jag kan sova några dagar hos mormor och morfar. Men det sker inte å ofta.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag sover i mitt egna rum som ligger ungefär vid köket. Jag har ett av dem största rummen med mest förvaring. Så därför han mamma lite lakan och saker i mitt rum. Men det är inte så ofta som hon går in utan att fråga mig om hon får det eller inte.

Publicerat

8 februari 2023

Berättat av

Maja

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/01099

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Gunnarsbyskolan F-9

Klass

8A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!