Mitt Liv

Berättat av Julius

Född 2010. Stiftelsen BMSL. 6A, vt2023.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

De som bor hemma hos mig är jag själv, min mamma och två marsvin.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

När jag är hemma brukar jag hjälpa till med ganska mycket faktiskt. Jag städar, jag lagar mat och jag tar hand om mina marsvin. Men jag gör nog andra saker som jag inte tänker på.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Utanför mitt lägenhetshushus ser man på ena sidan en byggarbetsplats eftersom de håller på att renovera de andra lägenhets husen , men på andra sidan ser man en jättefin kulle som heter Sangt Hans Backar som är grön och fin.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Det finns säkert många regler hemma, men jag tror att den vanligaste är att jag inte får riva hela huset, om du förstår vad jag menar. Men det finns en regel att jag inte får spela för mycket tv-spel för då säger mamma att jag ska få fyrkantiga ögon.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Jag har fyra rum i min lägenhet. Vi har två toaletter och två sovrum, men vi har även ett kök och vardagsrum.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag flyttade in i min lägenhet 2017. Då var jag bara sju år. Innan dess bodde jag i hus med min mamma och morfar, men min farfar var där bara tre gånger i veckan.

Jag har bott i den här lägenheten i hela sex år.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Hej där! Jag heter Julius och jag ska berätta om hur livet är i mitt hem. Jag bor i en lägenhet med min mamma och två marsvin som heter Bob och Teddy. Teddy har en söt liten frisyr ovanpå huvudet som ser ut som en tornado, medan Bob inte har någon frisyr alls men ändå är super söt. Mina marsvin bor i en bur som står i köket bredvid matbordet, där vi alltid äter frukost men sällan middag eftersom jag brukar äta middag på mitt rum där jag sitter och spelar tv-spel med mina vänner.

Min mamma heter Sofie och är konstnär så vi har stora tavlor på väggarna i hela lägenheten vilket gör att det känns väldigt fint när man kommer in och jag känner mig alltid hemma vilket är bra. Sofie har även ett lärarjobb på halvtid i Löddeköpinge, där hon trivs väldigt bra, så när hon kommer hem är hon oftast trött men glad samtidigt, vilket är bra.

I mitt rum finns målningar inte bara från min mamma utan även från andra konstnärer som mig själv och Picasso, men det är bara en tavla. Jag har även en spel hörna där jag sitter och spelar tv-spel med mina kompisar efter skolan eller efter alla aktiviteter.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

När jag är hemma brukar jag spela tv-spel, titta på film med min mamma eller spela ett brädspel som hon gillar. Men när jag är hemma brukar jag också gilla att baka eller laga något.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Nej, jag bor inte i mer än ett hem.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag sover i mitt eget rum som jag inte behöver dela med några syskon eftersom jag inte har några, så det är skönt. I mitt rum har jag tavlor, en säng, ett spelsätt med en dator, hörlurar, en mus och en kontroll.

Publicerat

10 augusti 2023

Berättat av

Julius

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/01565

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Stiftelsen BMSL

Klass

6A, vt2023

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!