Mitt Liv

Berättat av Simon

Född 2010. Stiftelsen BMSL. 6A, vt2023.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Mamma hon kommer från Frankrike och det är därför vi åker till Frankrike varje sommar. Hon jobbar i Sverige för den franska tidningen Le Monde. Pappa han kommer från Sverige och jobbar för Medicon Village i Lund. Min storasyster hon är 15 år och fyller år den 31 December, hon spelar också handboll i Lugi. Min lillebror han är 9 år och fyller år den 22 Mars, han spelar piano och går på strövare. Min katt hon heter Lily och hon är 2 och ett halv år gammal och det hon brukar göra på dagarna är att sova, gå ut och vakta trädgården. Hon har dödat fåglar och möss.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Ja jag slänger soporna då och då. Och varje vecka städar jag mitt och min lillebrors rum och dammsugar dem. Sen ibland städar jag min katts toa det är jätteäckligt. Min syster gör lite mer och min bror gör mycket mindre.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Det finns en lekplats som är omringad av buskar och träd och hus.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Regler:

Inte vara på min telefon för läge.

Inte titta på film när som helst.

Inte äta godis på vardagar utan bara på helgen och ibland fredag.

Hjälpa när föräldrar säger till.

Städa mitt rum en gång i veckan

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

20

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

9 år

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

I mitt hem bor jag, min lillebror, min storasyster, mamma, pappa och så klart min katt, Lily. Vi bor i ett tegelradhus med tre våningar. I högsta våningen finns mitt rum till höger, min lillebrors rum åt vänster, en garderob om vänster om mitt rum, framåt finns min mamma och pappas rum men pappa snarkar så han sover nere i källaren, åt höger om mamma och pappas rum finns min systers rum och åt höger om min brors rum finn badrummet. På mitten våningen finns en utgång och bredvid den finns toan. Där finns också köket med ett matbord och så finns också vardagsrummet med ett stort bord, ett litet bord, med en soffa och två fåtöljer runt sig. Också finns också verandan som är som ett växthus och har glas runt sig. I Källaren finns det en utgång ett lekrum där vi har massa spel, mammas kontor, tvättstugan och två skafferi. Detta huset har vi haft i 9 år. Men min katt kom bara för 2 och en halv år sen. Från mitt rumsfönster och hela framsidans fönster ser man först våra cyklar sen trottoaren sen en väg sen en lekplats och sen ett till radhus. Från baksidans fönster ser man först vår lilla trädgård med en grill. och sen massa träd. Genom träden ser man en cykelväg och några hus.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Jag tycker om att spela när jag får alltså på måndag eller lördag/söndag. Jag tycker också om att läsa min bok eller kalle anka vi har jättemånga kalle anka pockets. Sen gillar jag att titt a på film eller sport och att leka lego eller leka med min katt. Och ibland kan det vara skönt att titta på telefonen en stund eller leka med min lillebror.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Nej

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag som nästan hela min familj utom pappa sover på ovan våningen. Jag har ett eget rum som består mycket av lego. när man går upp för trappan ligger mitt rum åt höger. Jag har en säng där jag sover en garderob med mina leksaker och en för mina kläder. och sen har jag ett skrivbord med en stol och några hyllor.

Publicerat

10 augusti 2023

Berättat av

Simon

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/01571

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Stiftelsen BMSL

Klass

6A, vt2023

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!