Mitt Liv

Berättat av Safir

Född 2010. Stiftelsen BMSL. 6A, vt2023.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Hemma hos mig bor det fyra personer. En pappa, en mamma, en lilla syster och jag. Min pappa heter Senol och är 44 år och min mamma heter Nina och är 43 år. Min lilla syster som är 9 år heter Zoe. Jag själv heter Safir och är 12 år.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Det jag hjälper till med hemma är att jag fixar bordet till när vi ska äta, fixa min säng när jag vaknar, städa undan saker och att handla saker från ICA.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Utanför mitt hem ser man trädgården. I trädgården har vi ett bord och två soffor. Vi har också som ett paraply ovanför bordet och sofforna. I trädgården finns det även en hängmatta och en grill som vi grillar med på sommaren. Vi har också några boxar där man kan odla saker i dem. Runt trädgården har vi också ett stacket som är gjort av trä. Vi har också en slags garderob i ett haör av trädgården. Där lägger vi våran värktyg och våran odlings saker. Vi har också löv och gräs i våran träfgård.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Ja det finns det. Jag får bara spela på Måndag, Onsdag och Lördag, jag får bara äta sött saker på Onsdag och på Lördag, jag måste läsa varje dag och jag måste lägga mig senast klockan 21:00.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Vi har ett vardagsrum, två toaleter, två sovrum, ett kök, ett tvättrum och ett inglasat uterum som man går igenom om man vill koma till trädgården. Så vi har alltså 8 rum om man räknar med uterummet.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Vi har bott i vår lägenhet i 5 år. Vi flyttade till den år 2018. Innan bodde vi i en lägenhet med tre våningar i Nöbbelöv. Då bodde vi i den andra våningen.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Vi bor i en lägenhet på botten våningen med en trädgård. Det är mest lugnt, vi har roligt, vi brukar spela spel tillsammans eller titta på film tillsammans. På sommaren så njuter vi i trädgården och grillar mycket. Vi brukar nästan ära alla måltider utomhus på sommaren. Jag har mest aktiviteter efter skolan men det är skönt när jag kommer hem. När vi äter kvällsmat så pratar vi om hur det var i skolan och på jobbet.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Det jag tycker om att göra hemma är att spela ett spel som heter Fortenite, läsa en bok som heter Warriors och att leka med min lilla syster.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Nej, det gör jag inte. Jag bor med min mamma, pappa och lillasyster i en lägenhet.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag sover i mitt rum som jag delar med min lilla syster. Vi har två sängar i mitt rum. I ena sover min lilla syster och i den andra sover jag.

Publicerat

10 augusti 2023

Berättat av

Safir

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/01575

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Stiftelsen BMSL

Klass

6A, vt2023

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!