Mitt Liv

Berättat av Viggo

Född 2010. Stiftelsen BMSL. 6B, vt2023.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Det är min pappa min mamma och mina två lilla systrar och min lille bror. Mina syskon är jätte roliga men de kan också vara väldigt störiga. Pappa brukar hjälpa mig med skolan och att mecka och jag brukar ficka med mamma om vi är ute på stan någon gång.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Jag brukar ta hand om disken och klippa gräsmattan. Och duka och om jag gör allt det så får jag månads peng var den 20:de Det är också kul att hjälpa till att klippa äppelträden eller att hjälpa pappa att klippa häcken när det behövs. Och när vi ska sätta upp studsmattan så brukar jag hjälpa till med att fixa den.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Vi har en trädgård med två altaner och på somrarna brukar vi ha uppe en stor pol och en studsmatta. Utan för vårt hus så finns det en grus väg och vi är dem enda som har det i vårt område. Och sedan har vi ett stort träd som blommar ut jätte fint på somrarna. Sedan så har vi en jordhög som det växer tulpaner på.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

jag och mina syskon får inte bråka och vi får inte äta godis eller glass på vardagar. Jag måste ta hand om disken någon gång per vecka. Man får inte titta på mobilen för mycket. Jag få gå ut på kvällar och vara ute när jag vill. Jag äter inte häller godis och om jag håller mig undan det i ett år så får jag pengar .

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Vi har ungefär tio rum om man räknar med toaletterna. Vi har ett kök ett vardagsrum två toaletter och en stor garderob och tre rum som är mina syskons och mitt och sedan har vi ett sovrum för mamma och pappa.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott där hela mitt liv och aldrig riktigt fått känslan att få flytta till något annat hus. Visst när jag bara var två månader så flyttade vi till USA för att pappa jobbade där så vi bodde där i tu två månader men vi hade fortfarande kvar huset i Sverige.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

När alla är hemma så kan det var ganska så stökigt, det brukar vara så att mina syskon är och stökar runt i soffan och mamma och pappa är i köket och jobbar. men om mina syskon är på till exempel träning så kan det vara lite lugnare och ibland kan det vara jätte skönt.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Jag gillar att mecka med min cykel och att spela tv spel. Det är också kul att rita och uppfinna saker. Men ibland kan det bara vara kul att lyssna på musik och titta på mobilen.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

NEJ

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag har ett eget rum med en säng och två garderober och ett skriv bord. Jag har också en dela av mitt rum som ett ställe där jag kan mecka med min cykel. Jag sover alltid i mitt rum och jag har aldrig sovit över hos någon.

Publicerat

10 augusti 2023

Berättat av

Viggo

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/01590

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Stiftelsen BMSL

Klass

6B, vt2023

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!