Mitt Liv

Berättat av Leah

Född 2010. Stiftelsen BMSL. 6B, vt2023.

👥 Vilka bor hemma hos dig?

Min mamma, mina två systrar och min bror. I mammas hem då. I pappas hem så bor bara han och när jag är där så bor jag också där. Mina systrar Elise och Rebecca är 20 och 18, snart 19 år gamla. Min bror David är 15, snart 16 år och min mamma är 46 år.

🛠 Hjälper du till hemma? Med vad?

Inte särskilt mycket utan jag har en uppgift och det är att hålla det rent på vårt vardagsrumsbord. Dem andra syskonen har också varsin uppgift som att t.ex. gå ut med slasken eller tömma diskmaskinen. Mamma gör ganska mycket där hemma så då blr det inte så mycket att hjälpa till med.

🏞 Hur ser det ut utanför ditt hem?

Vi bor i ett radhus som tillsammans med dem andra husen formar en sorts ring där vi har en liten lekplats i mitten. Det är en sandlåda, en bänk, två små gräsmattor och en sorts gunga. Vi har en hyfsat liten trädgård med en liten altan och en liten bit med gräs. En bit bort ligger det en ravin som har en liten bäck och gräs.

☝️ Finns det några regler hemma för vad du får och inte får göra?

Inte så många men jag får inte ha kläder på marken eller lämna disk och skräp i vardagsrummet. Men till skillnad från många andra så får jag ha skärm nästan så mycket jag vill och har ingen skärmtid (begränsning på hur länge jag får ha skärm). När vi äter får man kolla på tv eller sin mobil. Vi har typ inga regler men man vet oftast vad man får och inte får göra som att man inte får stå på bordet vilket är ganska så självklart.

⛺️ Hur många rum har ni hemma hos dig?

Vi bor i en fyra, alltså tre sovrum och ett vardagsrum. Sedan har vi två toaletter och ett kök.

⏱ Hur länge har du bott i ditt hem?

Jag har bott i mitt hem i ungefär tio år. Innan det så bodde vi i en mindre lägenhet på andra sidan gatan från där vi bor nu. Vi bodde där tills jag var ungefär tre år gammal men sen blev den för liten och då behövde vi flytta därifrån.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Livet i mitt hem är ganska så bra. Jag bor i ett hyfsat litet hem vilket gör att det blir ganska trångt och stökigt men det är fortfarande väldigt mysigt. Innan så var det ganska mycket bråk hemma men nu när mina föräldrar har skilt sig så är det lugnt där hemma. Det jag gör där hemma är mest att kolla på tv och sova eftersom jag ofta är borta under dagarna.

🕹 Vad tycker du om att göra hemma?

Jag tycker om att kolla på tv och chilla i soffan. Jag gillar att skrolla på mobilen. Om någon annan vill så gillar jag att spela brädspel eller spela tv spel som t.ex wii. Det är ett ganska gammalt spel som jag brukar spela med mina syskon på tv. Men det mesta som jag tycker om att göra hemma har mycket med skärmar att göra.

🏘 Bor du i flera hem? Berätta mer!

Mina föräldrar är skilda men min pappa bor ungefär två timmar bort och jag kan inte pendla dit varje dag så därför bor jag för mestadels hos min mamma som bor häri Lund. Ibland på lov och helger så åker jag upp till min pappas lägenhet, men jag skulle inte säga att jag bor där. Så det är ganska komplicerat men jag säger att jag bor i ett hem.

🛌 Var sover du? Har du eget rum?

Jag sover nere i vardagsrummet. Eftersom mina syskon är så gamla så har dem varsitt rum så får jag och mamma sova i vardagsrummet. Men det är mysigt, det är typ som ett rum. Vi har delat av det så att jag ungefär har ett rum med skrivbord, garderob och säng. Det enda som stör är att mamma också sover där så det blir inte direkt ett rum helt för sig själv, men det gör inget. Jag tycker bara att det är mysigt och jag får ganska mycket plats så det är bra enligt mig.

Publicerat

10 augusti 2023

Berättat av

Leah

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/01608

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Stiftelsen BMSL

Klass

6B, vt2023

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!