Mitt Liv

Berättat av Albert

Född 2010. Södertörns friskola. 22GP.

✏️ Beskriv hur livet är i ditt hem

Mitt hem är ett rött tegelhus med två våningar och svart tak. Sedan buskar runt om och en ganska stor trädgård med pool och växthus. Vi har 17 rum, 3 badrum och lite roliga rum som vi har en bar/pub i källaren med bardisk och ett typ av spritskåp som är stort. Den som byggde huset hade en öppen pud som man kunde komma att köpa in och var väldigt alkohol intresserad därför har vi en vinkällare också. Vi har ett gästrum och tre andra sovrum. Sedan har vi en ganska så stor altan med först en plan yta med bort och stolar sedan om man vänder åt vänster går man upp för två ganska små trappor och kommer till va man kan kalla en lounge typ grillen är där med två soffor och två fåtöljer med tak över. Vi flyttade dit 2015 tror jag och innan bodde jag i en lägenhet i Vasastan. Vi har 4 äppelträd och 2 päron samt inne i vårt växthus har vi gurkodlingar och vindruvor. Vi har en pool med ett poolhus samt en liten hydda med saker som man behöver i trädgården.

I vårt garage har vi kläder, cyklar osv. Sedan kommer man till vårt duschrum med dusch och bastu. Sedan kan man gå till min pappas dator rum där han har en massa av sina datorer och egna grejer lite som hans egna lekrum. Jag bor här med min mamma, pappa och lillebror. Jag sover i mitt rum i min säng och jag bor själv i rummet, alltså jag delar den inte med någon. Utanför mitt fönster ser jag inte så mycket lite av grannens hus och mina buskar. I rummet brukar jag ta det lugnt, spela på datorn ibland och sitta och kolla på mobilen men är oftast ute med vänner. Hemma hjälper jag till med disken, städa rummet och tvätta.

Publicerat

13 december 2023

Berättat av

Albert

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:2/01616

Insamling

Mitt liv – mitt hem

Skola

Södertörns friskola

Klass

22GP

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!