Mitt Liv

Berättat av Ellen

Född 2009. Nåntunaskolan. Årskurs 4.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

I mitt liv har jag många viktiga personer men de viktigaste är min lillasyster Karin, min lillasyster Ingrid och min moster Linnea.

Min lillasyster Karin är viktig för mig eftersom hon är min bästa vän i hela världen. Jag älskar henne så. Hon och Ingrid betyder allt för mig. Jag brukar göra nästan allt med henne. När vi gick på förskolan, jag var tre år och hon var ett. Så vägrade jag att vara på ett annat ställe än henne, jag var rädd för att något skulle hända henne om jag inte var med. Det var ju inte så konstigt eftersom hon alltid skadar sig. Vi är raka motsatser. Jag är försiktig och skadar mig inte så ofta. Medans hon är vild, äventyrlig och skadar sig ofta.

Min lillasyster Ingrid är viktig för mig eftersom systrar är det viktigaste. Jag älskar henne och Karin mer än mamma och pappa. Hon betyder också allt för mig. Jag är fem år äldre än henne, och när hon föddes blev jag så glad. Jag har aldrig blivit så glad eftersom jag var så liten när Karin föddes. Tillsammans med henne brukar jag skratta mer än jag gör annars. Hon och Karin gör mig gladare.

Min moster Linnea är viktig för mig eftersom jag är äldsta barnet i familjen. När mina systrar var små hade dem mig. Men när jag var liten hade jag två tråkiga föräldrar och moster. Hon betyder mycket för mig, men hon betyder för lite. Allt hon gjorde när jag var liten är nästan borta, eftersom vi inte träffar henne så mycket. Hon arbetar på djursjukhuset och bor på en hästgård. Hon älskar djur. Oftast när vi träffar henne är det hemma hos oss när mormor hämtar Karin och Ingrid efter skoldagen på fredagar.

Jag har andra viktiga personer i mitt liv, men min moster och mina småsystrar är viktigare för mig.

Publicerat

18 maj 2020

Berättat av

Ellen

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00014

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Nåntunaskolan

Klass

Årskurs 4

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!