Mitt Liv

Berättat av Josefine

Född 2007. Skogskällan. Klass 6C.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Det ör omöjligt att bara välja tre! Min släkt ,min familj och mina vänner betyder allt och lite till för mig. Men jag kommer berätta om min kusin, min mormor och min farmor.

Min kusin:

Min kusin heter Emma och är 19 år. Hon tog körkort när hon bar 18 och även studenten. Egentligen tar man studenten när man är 19 år men Emma började skolan ett år tidigare så det gör att hon är ett år yngre än sina klasskompisar. Emma började ett pr tidigare därför att hon föddes i Frankrike. Hennes pappa är ifrån Frankrike men hennes mamma ( min moster ) är från Sverige vilket gör så att Emma är hälften Svensk och hälften Fransk. I Frankrike börjar man skolan ett år tidigare än i Sverige dvs att man börjar när man är 5 år istället för 6 år. När Emmas mamma och pappa skilde sig flyttade hennes mamma och Emma till Sverige. Sedan dess har Emma bott i Sverige. Hon kan båda språken flytande och även fast hon är född i Frankrike kan man inte höra det på hennes Svenska . Hon är lika mycket Fransk som Svensk. Flera gånger om året åker hon till Frankrike till sin pappa. Han är jätte smäll! Det är moster också! När Emma var ca 5 år föddes jag. Sedan den dagen har vi hållit ihop som systrar. Jag älskar henne och hon älskar mig. Min lillasyster har också en bra relation med Emma såklart men jag och Emma har något eget. Något speciellt som de inte har. Emma är ju vuxen nu så vi har glidit ifrån varandra lite för att hon är så upptagen men jag älskar henne lika mycket ändå!

Min mormor:

Min mormor heter Elisabet. Hon är 74 år tror jag. Mormor är den perfekta, mest underbara mormorn man kan önska sig! Hon lagar jätte goda pannkakor och köttbullar. Hon bakar pajer och fantastiska kladdkakor. Mysig och härlig är ord jag skulle beskriva henne med. Hon är också otroligt bra på att sy! Så fort vi har fått ett hål så ger vi klädesplagget till mormor. Mormor och hennes man Hasse ( inte min morfar) bor i ett tre våningshus nära vattnet. Det är högt och otroligt fint med havsutsikt. När jag och min lillasyster sover över gör hon allt dåligt till bra. Tex så gillar inte min lillasyster all mat men då får mormor i henne maten på ett roligare sätt och det funkar! Hon är sträng när det behövs och det tycker jag är bra! Man ser i mormors ögon hur mycket hon älskar sin familj och det gör mig så glad! Min mormor är fantastisk!

Min farmor:

Hon heter Astrid och fyller 80 år om några månader. Min pappa är det enda barnet hon har och hennes man ( min farfar) dog innan jag föddes. Det här betyder att min familj och mammas släkt- sida är det enda hon har. Hon är väldigt ensam, speciellt nu i Corona krisen. Hon sitter i karantän och har väldigt tråkigt! Det gör mig väldigt ledsen men samtidigt kan jag inte göra mer än att ringa henne då och då. Farmor är väldigt snäll mot alla! Hon bjuder oss alltid på kakor och gör allt får att göra oss glada! Min farmor är bäst!

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Josefine

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00108

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Skogskällan

Klass

Klass 6C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!