Mitt Liv

Berättat av Lowe

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Människorna i mitt liv

Nu vill jag berätta vem som är viktiga i mitt liv och det är min underbara mamma, min pappa och min bror Noah.

Min mamma heter Elisabeth och är 50 år gammal och hjälper till jättemycket hemma t.ex att hon tvättar mina och min brors kläder som kan ligga lite överallt, hon lagar riktigt god mat som grekiska sallader och massa god kyckling med god potatis till eller ris. Min mamma stöttar alltid mig i situationer som är lite tuffa och brukar alltid stötta andra som då min bror och andra som behöver lite stöttning med något, min mamma utbildar sig till Yogalärare men innan så var hon HR chef på kraftringen. Men hon jobbar hemma på grund av att Covid-19 har kommit till landet vilket gör att hon inte kan hjälpa till med lektioner och sådant. Jag har gjort mycket med min mamma men nu gör vi det mindre oftare eftersom att sporter eller matcher kan komma ivägen eller så är det bara något med åldern, men när jag va yngre så åkte vi till USA men senaste gången var nog sommaren 2016 vilket var en riktig upplevelse fast än jag hade varit där tre gånger innan men vi brukade också göra lite vanliga utflykter som att åka till någon turistattraktion som Tivoli i Danmark som har varit kul varenda gång, så detta jag har berättat är mycket lite av vilka utflykter eller resor vi har gjort.

Min pappa heter Jonas och är 56 år gammal och jag valde min pappa för att han alltid är där för mig och hjälper mig med att komma till träningar, lagar god pasta och köttbullar efter träningen när man är riktigt trött och vill bara sova, han ger mig alltid chokladmjölk när jag vaknar vilket kan göra mig pigg och glad sen hjälper han mig också att ta i linser och stör mig inte vilket ger mig fokus för att försöka få i dem. Min pappa jobbar på Alfa Laval i Lund och där jobbar han med inköp och just nu så jobbar han hemma för att Covid-19 har kommit till jorden, förr i tiden så var han sjöofficer och var då en Fänrik och skulle bli högre men sedan så lämnade han marinen. Jag har rest lite med pappa men då är det hela familjen som hängde med för att pappa tycker inte det är superkul med att resa eller att ha utflykter men jag kan ju nämna att vi har åkt till Kåseberga med hans motorcykel bara han och jag vilket var supermysigt och vi har ju åkt med hela familjen till USA fast däremot så stannade han där två veckor för att han behövde jobba medans jag, min bror och min mamma stannade där fyra veckor.

Min bror heter Noah och är 15 år men ska fylla 16 snart. Han brukar mest hjälpa mig att vinna skor men jag älskar han mycket ändå däremot så hjälper han mig om jag känner mig nere. Han går på Kunskapsskolan i Ystad och ska börja på gymnasium efter sommarlovet men jag vet inte riktigt vilket han ska börja på eller var, kanske Malmö eller Helsingborg vet inte så mycket om gymnasievalet för honom. Eftersom att han är 15 så har han en moppe som han fick förra året när han fyllde år tror jag och sen så tog han nog moppekort innan eller efter jag har inte någon aning om det. Min bror har ju en moped så han har ju hämtat mig någon gång på skolan men vi har också bara åkt runt lite däremot vet jag inte om det är någon speciell utflykt men jag tyckte det var trevligt, jag, min mamma och min bror åkte till ett semesterparadis fast då var jag liten så jag minns inte ens vilken ö det var.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Lowe

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00094

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!