Mitt Liv

Berättat av Aprilia

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Mina närmaste är min mamma, min pappa, min bästa kompis och min kusin.

Dom här personerna är väldigt viktiga för mig, det är dom som har hjälpt mig igenom allting.

Min bästa vän heter Elice Casimir och är lika gammal som jag är. (alltså 13 år)

Vi träffades när det var cruising i vår by. Då så bjöd jag Elice på ett mariekex och vi började att bli vänner direkt. Vi gick i samma grupp på dagis då vi nästan alltid lekte. Sedan när vi skulle börja skolan så önskade vi att få gå i samma klass och så blev de. Nu har vi gått i samma klass i sju år! Även om det har kommit nya personer in i våra liv, andra som har blivit våra vänner och olika bråk som har pågått så har vi alltid kommit tillbaka till varandra.

Elice betyder mycket för mig eftersom hon har varit med mig hela vägen genom skola och fritid.

När vi är med varandra så brukar vi snacka, spela spela, badar, bakar och såklart skrattar!

Nästa person är min kusin Felicia Mårtensson. Hon är också lika gammal som mig. Felicia är en månad äldre än mig. Så vi har känt varandra sen vi föddes i princip. När vi var små så lekte vi alltid med varandra och vi var bästa vänner. När vi var två år så fick Felicia en lillasyster som heter Olivia. Då lekte vi med henne också men jag har ändå varit mest fäst vid Felicia. Felicia går inte på min skola och därför är vi inte lika nära som vi var innan. Men vissa tror att vi är tvillingar för att dom tycker vi ser ut som varandra. Men de tycker inte jag.

Vi gör mycket med varandra. Vi träffas varje gång någon i vår släkt har en fest.

Ibland så åker vi med min mormor (hennes farmor) till olika ställen som en djurpark eller så åker vi till någon slätt där vi kan springa. I många år så har vi båda gått på friidrott. Men vi har aldrig blivit arga eller sura om någon har förlorat och vi blir glada om den andra vinner.

Felicia är rolig, snäll och en helt fantastisk person som man kan lita på hela tiden. Jag älskar henne något enormt! Ibland är hon som en syster till mig när jag känner mig ensam eller glad, i alla lägen.

Min mamma heter Marie Holmström och min pappa heter Kai Holmström och dom gifte sig när de var 40 och 42. Mina föräldrar har ju alltid varit en väldigt stor del av mitt liv för att dom har hjälpt mig, lärt mig och anpassat sig efter mig.

De betyder väldigt mycket för dom tror på mig och de vet när jag behöver dem. Och det är de som vet allra mest om mig.

Vi gör mycket tillsammans som att åka till stallet och ut på tävlingar. När vi är i stallet så hjälper dom mig med att mocka och att sadla. Sen så är de alltid med och tittar när jag tränar och ger tips m.m om hur jag ska göra för att bli bättre. När vi inte är i stallet så brukar vi åka och fika på café ibland.

Hela mitt intresse för hästar och stallet har kunnat att fortsätta tack vare dem. Utan dem hade jag inte kommit så långt i ridningen som har jag.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Aprilia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00115

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!