Mitt Liv

Berättat av Ville

Född 2009. Rörsjöskolan. 5a.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Anders är min morfar och han är född i Hälsingland i en by som heter Mo. Han föddes 1954. Han bodde på landet när han var liten och han bor där idag också. Anders bodde med sin lillasyster, mamma, pappa och morbror på bondgården. Han hade kompisar från skolan och de lekte kurragömma och kull. Han hade inte leksaker. Istället lekte han ute på gården och hjälpte till med djuren. Det var grisar, höns och kor. Han hade också en hund som hette Skarp. Anders åt djur som de slaktade från gården och det kunde bli t.ex fläskkotlett som var hans favoriträtt. Det hade precis kommit jeans när Anders var liten. Han jobbade i industrin när han var vuxen. Han har tre barn.

Siiri är min farmor och hon är född i Finland. Hon föddes 1944. När hon var liten bodde hon på landet med sin familj där de hade en bondgård. Siiri gick i skolan i 9 år och hade flera kompisar där. Med sina kompisar lekte hon kull och spelade brännboll på gården. Hon hade inga leksaker. Hennes favoritmat när hon var liten var fläskgryta och potatis. Hon jobbade som växtförädlare när hon var vuxen. Siiri har två barn. Kläderna var annorlunda då.

Hannah är min storasyster och hon är uppväxt och bor i Malmö. Hon föddes 2001. Hon tog studenten 2020 och jobbar nu i en butik. I framtiden vill hon jobba som jurist. Sushi är hennes favoritmat. När Hannah var liten lekte hon med barbies, spelade tamagotchi och gillade att lyssna på sagor. När Hannah och hennes kompisar var små lekte de mycket utomhus och kom på nya lekar tillsammans. Hon vill ha 2 barn i framtiden.

Publicerat

18 februari 2021

Berättat av

Ville

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00167

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Rörsjöskolan

Klass

5a

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!