Berättat av Athanasios
Rörsjöskolan. 5a.
👩💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv
Nu ska jag skriva om hur det var för min pappa när han var.
Första intervjufråga är: Hur var det i skolan?
På morgonen så gick han till skolan och alla var ute på skolgården med sina klasskamrater. Det var i Aten huvudstaden i Grekland år 1990. Varje dag så var det ett barn som fick be en bön. Sen fick alla gå till sina klasser och så började lektionen. De barn som hade föräldrar som jabbar sent fick gå på fritids.
Andra frågan: Vad var ditt favoritämne i skolan?
Idrott var hans favoritämne för att de fick springa runt och var utomhus. För att i Grekland finnas det jätte bra väder så gympasalen behövdes inte. Min pappa gillade inte andra ämnen i skolan till och med att han var en bra elev.
Tredje frågan: Hur var det hemma?
De bodde i ett hus 70 kvadratmeter och där bodde min pappa hans syskon och hans föräldrar. Sammanlagt var de 5 styck. Men huset hade en balkong som var 25 kvadratmeter full med blommor och småträd.
Fjärde frågan: Vad gjorde du på fritiden?
Efter skolan hade han privat kurs i engelska och franska, gittarlekion och basketträning läxor. Dessutom samlade han kaseter och lyssnade på dem. Så klart lekte han med sina vänner.
Femte frågan: Var bodde du?
Min pappa bodde i Aten Huvudstaden i Grekland som jag redan har skrivit.
Sjätte frågan: Vad ville du bli när du blir stor?
Min pappa ville bli en DJ. För att ibland när han gick och la sig i sängen på natten så lyssnade han på walkman, och lyssnade på musik mix på radion och han gillade det så mycket så att han ville också göra det när han blev stor.
Publicerat
18 februari 2021
Berättat av
Athanasios
Licens
CC BY
Arkivkod
M1:3/00173
Insamling
Mitt liv – människorna i mitt liv
Skola
Rörsjöskolan
Klass
5a
Berättelsens position
Se alla berättelser på kartaIf you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.
6611 elever har deltagit! – delta med din klass!
Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.