Mitt Liv

Berättat av Ella

Född 2009. Rörsjöskolan. 5a.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Dom 2 viktigaste personer i mitt liv är min mamma Ines och min pappa Elvin.

Mina intervjufrågor

1. Vad gjorde man efter skolan? (Ines) Man gick hem eller till mor eller farföräldrar, man gjorde läxor och var ute med kompisar. (Elvin) Jag var ute och cycklade tillsammans med mina vänner.

2. Hur var den tiden när ni var små? (Ines) Det var fridfullt, mycket skratt och lek. (Elvin) Barndomen var det bästa tid i mitt liv.

3. Vad gjorde dina föräldrar? (Ines) De jobbade. (Elvin) De jobbade.

4. Hur fick föräldrar jobb? (Ines) Dom gick i skolan och unversitet och sedan hittade de jobb. (Elvin) I mitt hemland hade alla utbilning och jobb.

5. Vad kunde man jobba med? (Ines) Man kunde jobba med allt så länge man gick en utbilning. (Elvin) Allt, hela familjen jobbade som bilmeniker och säljare.

6. Vad tyckte ni var bra när ni växte upp? (Ines) Världen då var en bättre plats, lungnare. Då fanns inga mobiler eller dator och vi kunde leka och umgås med andra barn. (Elvin) Frihet att vara barn.

7. Hur var skolan när ni växte upp? (Ines) Skolan var tuffare,många läxor,man fick läsa mycket för att bli godkänd och kunna gå vidare till nästa årskurs. (Elvin) Mycket strängare och vi hade mer respekt för lärare.

8. Vad brukade ni leka med när ni växte upp? (Ines) Vi lekte mycket utomhus med andra barn, Barbiedockor och Nitendospel. (Elvin) Jag var ute mycket, cycklade spelade basket och fotboll.

9. Vad var din favorit maträtt? (Ines)

Cevapcici, pizza och stektkyckling med potatis. (Elvin) Potatismos med panerad snitsel och sås, cevapcici och burek.

10. Hur var klimatet när ni växte upp? (Ines) Bättre, vi hade alla årstider och renare luft. (Elvin) Sommar var sommar och vinter var vinter.

Publicerat

18 februari 2021

Berättat av

Ella

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00177

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Rörsjöskolan

Klass

5a

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!