Mitt Liv

Berättat av Viana

Född 2009. Lycée International. Svenska sektionen. Sixième: Svenska sektionen, Lycée International.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Maja:

Maja är min bästa vän. Hon bor just nu i Chicago, men innan dess bodde hon i Sverige. Vi träffades på gatorna när jag var 9 år gammal och sen dess har vi varit bästa vänner. Vi bodde på samma gata så vi brukade gå hem till varandra efter skolan och ha det roligt. Nu när jag bor i Paris och det är även Corona så kan vi inte träffas lika ofta, men vi ringer varandra på Snapchat minst en gång i veckan. Hon betyder väldigt mycket för mig, för hon är den snällaste personen jag känner och hon får mig att skratta. Och hon ger mig glädje med hennes fina leende. Vi kommer säkert att träffas på sommarlovet om vi har tur. I såna fall kommer vi att bada och ha en sleep over. Jag saknar henne jätte mycket.

Viam:

Viam är min brorsa, eller rättare sagt min enda brorsa. Han är 15 år. Som en bror betyder han väldigt mycket för mig. Även om vi inte är sams hela tiden. Han är en sån person som kan få en att skratta även om man inte är på bästa humöret. Det är det som gör honom till världens bästa bror. Han brukar dra skämt och skoja väldigt mycket med mig. Och när han har något annat för sig än att vara med mig då blir jag lätt uttråkad. Och då brukar jag vänta så att vi kan spela något spel eller hitta på något annat.

Mormor och Morfar:

Min mormor och morfar bor varken i Paris eller Sverige. De bor faktiskt i Iran. Eller hela min släkt gör egentligen det. Dem betyder mycket för mig även om vi inte träffas ofta. Det kan hända att jag och min familj åker dit ibland till Iran och hälsar på. Då brukar vi gå på utflykt, äta på restauranger eller gå runt och shoppa tillsammans. Min moster älskar djur och speciellt hundar. Hon har ett ställe där hon tar hand om skadade och hemlösa hundar. Förra gången jag var i Iran så åkte jag och min bror dit och matade och tog hand om hundarna. Det var super roligt.

Publicerat

17 januari 2022

Berättat av

Viana

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00243

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Lycée International. Svenska sektionen

Klass

Sixième: Svenska sektionen, Lycée International

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!