Mitt Liv

Berättat av Clara

Född 2008. Myrsjöskolan. 7B4.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Mina föräldrar är väldigt viktiga för mig. Min mamma heter Jonna och är 44 år gammal. Min pappa heter Martin och är 45 år gammal. Jag har även en syster som heter Tilda och är 11 år gammal. Min pappa är från skåne och bodde där fram tills han var 22 då han flyttade till stockholm. Min mamma på andra sidan har i hela sitt liv bott i stockholm. Både jag och Tilda är också födda i stockholm och har bott här hela våra liv. Min farmor och farfar heter Eva och Pelle, eller min farfar heter Per-ola men ingen kallar honom för det. Farmor är 70 och farfar är 73 tror jag. Båda är födda i skåne och har bott där hela deras liv. Min pappa har även en syster som heter Jenny, hon blir ju min faster. Jenny är ungefär 48 tror jag. Hon kommer också från skåne och bor fortfarande där. Jenny har två barn, Karl och Axel, som är mina kusiner. Karl är äldst. Han är 10 år äldre en min så han är 23 nu. Axel är 20 nu. Både Karl och Axel kommer och bor fortfarande i skåne. Vi åker nästan aldrig till skåne så jag träffar inte pappas sida av släkten så ofta. Vi åker kanske ditt 1-2 gånger per år men då träffar vi heller nästan aldrig karl eller axel för dom är alltid upptagna med annat.

En av mina bästa vänner heter Leopold. Jag har känt honom hela mitt liv. Han är ett år äldre än mig. Leopolds föräldrar heter Charlotte och Peter. Min mamma och Charlotte har känt varandra sedan dom var 3 år. De gör också så att jag och Leopold är ännu närmre varandra. Hans familj är som min extra familj.

En annan vän jag har heter Ella. Hon bor i skåne och är ett år yngre en mig. Vi träffades i ett spel. Vi pratar med varandra nästan varenda dag så hon betyder en del för mig. Jag har aldrig träffat henne men vi planerade att göra det i somras men det blev inte av tråkigt nog.

Publicerat

2 februari 2022

Berättat av

Clara

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00267

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Myrsjöskolan

Klass

7B4

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!