Mitt Liv

  • Jag

  • Jag

Berättat av Pontus

Född 2008. Myrsjöskolan. 7B2.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

I mitt liv finns det flera viktiga personer både eftersom att min familj är relativt stor och för att jag har många förebilder/mentorer. Jag har även ett par nära kompisar som är viktiga i mitt liv.

Jag har valt att berätta om en person från varje grupp (familj, mentorer och kompisar).

En av det viktigaste personerna i mitt liv är min pappa Anders, både eftersom att han hjälper mig i skolan och hemma men också eftersom att han får mig reflektera om jag har gett allt jag kan eller om jag fortfarande kan plugga en timme till, springa en till kilometer eller göra en till repetition.

Utan min pappa hade jag varken varit lika dedikerad till min idrottskarriär eller lika fokuserad medans jag tränar eller pluggar.

Min pappa är också en pingis spelare precis som mig, men ganska mycket bättre än mig. Detta har ledde till att en av mina främsta mål är att slå Anders i pingis innan jag fyller 15.

Förutom anledningarna jag nämnde ovan, så valde jag även pappa eftersom att han är snäll, rolig och smart.

Med smart menar jag inte bara ”skolsmart” utan också väldigt smart när det gäller skador och taktiker i sport.

Anders är från Kramfors kommun vilket ligger i Norrland och han är 54 år gammal. Anders har bott både i Sverige och Finland. Han bodde i Finland eftersom att min mamma är finsk och de båda bodde tillsammans där i lite mindre än ett år. Ända sedan dess har han dock bott i Sverige tillsammans med mamma.

Eftersom att Anders är en konsult så jobbar han med olika saker hela tiden, men av det jag har förstått så jobbar han mest med programmering inom programmeringsspråket C++.

Förutom att jobba som konsult är Anders även delägare i flera olika företag som, t.ex ttex.

Ttex är en sportaffär främst fokuserad på pingis och biljard. Detta inspirerar mig eftersom att han inte jobbar endast som datakonult, utan också med det han är intresserad utav och det han tycker är kul och intressant. På det sättet vill jag jobba när jag blir äldre.

En annan viktig person i mitt liv är min tränare i pingis, han heter Benny.

Jag valde att skriva om Benny eftersom att han hjälpte mig komma tillbaka till träningen efter att jag bröt benet, utan Bennys hjälp hade jag inte kunnat träna lika mycket som jag gör nu och jag hade förmodligen inte ens kunnat springa alls utan all rehab han har hjälpt mig köra.

Benny är inte bara min tränare utan också min coach på tävlingar.

Sedan Benny blev min tränare har jag blivit extremt mycket bättre på pingis och mycket bättre på att hålla fokus på träningar och vid andra tillfällen till exempel vid pluggning.

Den sista personen jag kommer skriva om är en av mina kompisar Brian. Eftersom att allt i livet inte handlar om träning är det också väldigt viktigt att ha roliga kompisar som stöttar dig när du behöver det. Med det sagt är det också viktigt att ens kompisar inte alltid är helt seriösa utan också att de kan ha kul och ta det lugnt.

Brian är en av det enda personerna jag kan lita på till 100% och berätta allt till. Han är även väldigt dedikerad till fotboll vilket gör att vi passar eftersom att vi båda är engagerade i sport.

Jag tycker det är viktigt att ha kompisar med samma mål som dig, inte bara så att era scheman passar bättre med varandras utan också att dem förstår att man inte alltid kan göra något efter skolan eller på helgerna om när man har träning eller tävling.

Det är också kul att vara med folk med likadana tankar om framtiden som du, som alltid försöker bli en bättre version av sig själv. Det är därför jag valde att skriva om Brian.

Det finns alltså flera viktiga personer i mitt liv men eftersom att jag bara kan skriva om tre tog jag dessa. Detta betyder inte att det här är det tre viktigaste personerna i mitt liv, utan det är tre viktiga.

Publicerat

10 februari 2022

Berättat av

Pontus

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00273

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Myrsjöskolan

Klass

7B2

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!