Mitt Liv

Berättat av Ingrid

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 6D.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Tre viktiga personer i mitt liv är min mamma Sofia, min kompis Vanja och min kompis Vera. Det finns många andra personer som också är viktiga för mig men här är tre av dom.

Min mamma heter Sofia. Hon är 41 år gammal och jobbar på universitetet. Hon har brunt lockigt hår, blåa ögon, glasögon ibland och oftast klänningar på sig. Hon är också forskare och har forskat om hur man ska hjälpa gamla personer röra på sig. Sofia är bra på att laga mat, städ och åka skidor. Hon är viktig för mig för att hon är min mamma och hon hjälper mig när jag behöver hjälp med något. Jag och Sofia brukar laga mat tillsammans, gå ut och gå, bakar bullar och bröd, spela spel tillsammans och shoppa. Vi har det alltid jätte kul tillsammans.

Vanja är en gammal kompis. Hon har brunt lockigt hår, fina glasögon, bruna ögon och fräknar. Hon är 13 år gammal och vi gick i samma klass i 6 år tills vi bytte skolor. Vanja började på Kronoberg Skolan medans jag började på Elinvägnerskolan. Vanja gillar hästar och att hoppa studsmatta. Vanja är viktig för mig för att vi har varit kompisar väldigt länge och hon är väldigt rolig. Oftast när jag kommer över till hennes hus brukar vi baka kladdkaka, spela minecraft eller sims på hennes tv, kolla på youtube, gå på stan, kolla på våra mobiler eller hoppa studsmatta.

Vera är min kompis på friidrotten. Hon har långt blont hår, bruna ögon och fina kläder. Hon är 13 år. Vi har friidrott varje söndag så att det är då vi ses. Jag vet inte så mycket om henne men jag vet att hon går på simhopp. Vi har inte varit kompisar så länge utan bara typ ett år. Hon är väldigt snäll, rolig och har en stor personlighet. Hon är viktig för mig för att om det inte hade varit för henne så skulle jag inte ha några kompisar alls på friidrotten. Jag hade nog slutat på friidrotten om hon inte skulle ha gått på friidrott. När vi ses så är det på friidrotten och då brukar vi, hoppa längdhopp, springa, stöta kula, hoppa stavhopp, hoppa häck och köra olika lekar och stafetter.

Publicerat

15 februari 2022

Berättat av

Ingrid

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00299

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

6D

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!