Mitt Liv

Berättat av Adam

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Människorna i mitt liv

Hej jag heter Adam Nelsson och jag är 12 år och ska berätta om personer i mitt liv som betyder något för mig.

Den första personen som jag ska berätta om är min vän som heter Wilmer. Jag har varit vän med honom hela mitt liv och även fast vi har ibland bråkat så har vi alltid varit vänner. Han betyder mycket för mig för att han var min första vän som inte var en av mina bröder. och han har alltid varit snäll mot mig. Med honom gör jag lite vad som helst. Vi brukar mest cykla runt i Nybrostrand (där vi båda bor) eller brukar vi spela basket. Vi spelar också med varandra mycket och pratar mycket med varandra.

Den andra personen som jag tycker är väldigt viktig i mitt liv är min pappa som heter Corfitz. Han jobbar som infrastrukturstrateg i Skurups kommun. Han betyder mycket för mig för att han är min pappa och han har alltid stöttat mig och hjälpt mig. Han har det ganska svårt att göra alla de sakerna själv efter min mamma dog och det gör så jag tycker att han blir extra viktig i mitt liv. Han jobbar väldigt hårt men ändå kan han ha lite tid att vara med mig och mina bröder. Han säger ofta till oss att vi är jätteduktiga som klarar oss utan honom ibland och på grund av det får man mer motivation att hjälpa till. Med honom så hinner jag inte göra så mycket men när jag är med honom så åker vi oftast på kanske någon utflykt eller så på sommarlovet så åker vi någonstans som t ex Spanien. I Spanien så badar vi mest men vi åker också till staden Barcelona och där så köper vi saker på köpcentrum som t ex kläder. Det är väldigt roligt att vara i Spanien med min pappa för att han kan alltid hitta nya saker att göra där.

Den tredje personen som är viktig för mig är min kompis Isak. Jag tycker han är rolig och snäll och alltid kan hjälpa till. Han är viktig för mig eftersom han ger mig motivation att fortsätta med saker och han vill nästan alltid vara med en själv. Han tänker ofta på andra och han är inte självisk. Man får många minnen av att vara med honom och man kan lära sig nya saker om bilar av honom. Ett speciellt minne jag har av honom var när jag cykla till skolan och sen så hörde man ett ljud bakom sig och då ser man honom sitta ner på hans lilla BMX och det såg väldigt roligt ut och det var även typ den första gången jag mötte honom. När jag är med Isak så brukar vi cykla mest och prata eller frågar andra om de vill cykla med oss så har vi mer saker och prata om och mer roligt. Vi spelar också mycket på datorn med varandra men men vi är mest ute med varandra.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Adam

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00123

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!