Mitt Liv

Berättat av Felicia

Född 2010. Snapphaneskolan. Snapphaneskolan 5 a.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Dom tre personerna jag ska berätta om är min Lizzie, min lillasyster Nell och Alva.

Jag skulle egentligen skriva om min familj, min moster, min kusin och många fler, men jag får ju bara välja mellan 3.

Jag kan börja att berätta om min bästa vän Lizzie.

Lizzie och jag har känt varandra i nästan hela våra liv, hon har alltid varit som en syster för mig. Vi är lika gamla, men jag är född på vintern och hon på sommaren. Jag har många bästa vänner, men ingen är som hon. Jag kommer ihåg när vi var små, vi brukade alltid köpa likadana skor när vi handlade det tillsammans. Jag är kusin med Lizzies mamma så det var så vi lärde känna varandra. Vi har växt upp tillsammans. När vi var små hade vi samma skostorlek så vi brukade låna varandras skor när vi var med varandra. Men hon bor ungefär 30 minuter ifrån mig. När vi var 6 år tror jag, så åkte min familj och hennes familj till Grekland tillsammans, på flygplanet ville jag och Lizzie sitta med varandra, men vi fick bara det en liten stund. Vi badade, lekte, skrattade och hade jättekul tillsammans. När vi var i en affär hittade jag och Lizzie tofflor med Anna och Elsa på och vi ville så gärna ha dom, så vi fick dom, vi köpte likadana tröjor och allt möjligt. När vi var små lekte vi massa och vi klädde ut oss till massa konstiga saker. Nu när vi är äldre brukar vi leka en hemlig lek som jag och Lizzie har kommit på, vi leker den bara med varandra och ingen annan. Jag och Lizzie har bråkat många gånger men det reder alltid ut sig typ direkt. Hon är min bästa vän nu och för alltid.

Nu ska jag skriva om min lillasyster Nell.

Utan Nell är jag inget. Jag var 8 år när Nell föddes, och jag älskar Nell mer än vad jag älskar mig själv. Med henne har jag alltid roligt och jag kan vara mig själv med henne. Hon är rolig, jobbig, snäll, söt, modig och bäst. Men även fast hon är väldigt väldigt jobbig ibland, så är hon ändå den bästa lillasystern som existerar. Jag älskar henne så så så så mycket. Jag brukar leka doktor med henne och vi brukar klä ut oss till prinsessor med varandra. Det gör ont i mig varje gång hon är ledsen. Jag skulle göra allt för henne. När vi leker doktor så brukar vi leka att Nell eller jag har brutit nånting och att vi får lägga bandage på där vi har ”brutit”. Vi har sååååå många olika roliga minnen tillsammans. Jag kommer ihåg första gången jag såg henne och första gången jag bar henne, jag minns det som igår. Jag älskar henne, hon är alltid söt och hon betyder allt för mig. Varje gång jag kollar på henne, får jag ett stort leende och mitt hjärta blir helt varmt. Hon är som min bästa vän. Jag älskar henne över allt annat på hela jorden. Utan Nell är jag inget.

Nu ska jag berätta om min bästis Alva.

Alva är min bästa vän. Hon kan vara jobbig ibland men hon är ändå bäst. Jag älskar henne. Ingen är som hon, hon är speciell. Hon säger vad hon tycker och tänker och hon är så modig. Hon är snäll, modig, fin, rolig, snygg och bäst. Jag är så glad att hon och jag är bästa vänner. Innan bråkade vi ganska mycket men nu bråkar vi nästan aldrig. Hon går i min klass. Jag har alltid roligt med henne, hon får alltid mig att skratta på nåt sätt. Jag kan vara mig själv med henne. Det finns inte så mycket mer saker att skriva om henne för att det finns inte ord som an beskriva hur bra hon är.

Publicerat

18 februari 2022

Berättat av

Felicia

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00319

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Snapphaneskolan

Klass

Snapphaneskolan 5 a

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!