Mitt Liv

  • Ellen

Berättat av Ellen

Född 2009. Sågtorpsskolan. 6a.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Människorna i mitt liv

5/5 – 21

Välkommen tillbaka, nu ska vi prata om några extremt viktiga personer i mitt liv.

Clara och Andrea

Mina föräldrar (Mamma och Pappa)

Och min Mormor.

Tyvärr får jag inte skriva om så många personer så kan inte skriva om min hund 🙁

Clara och Andrea är mina bästa vänner, vi har känt varandra i 7 år men vi har varit bästa vänner i kanske 3 år. Dom är extremt snälla, och finns alltid vid min sida när jag behöver dom.. Clara och Andrea betyder så mycket för mig, dom båda kommer alltid ha ett speciell ställe i mitt hjärta dom båda är extremt rolig också så vi alla tre kan alltid skämta med varandra. Om tex någon av oss gör illa oss så skrattar vi av det, förutom om någon av oss har gjort illa oss extremt hårt/mycket. Clara och Andrea och jag gör mycket saker tillsammans, vi brukar spela med varandra, hänga i skolan och utanför skolan ibland men inte på tisdagar för då har Clara simning. Och inte så ofta när hon är hos hennes pappa för han bor ganska långt bort. Och inte heller ibland med Andrea får hon har ofta fotbollsträning.

Mormor är den bästa mormorn man kan någonsin vilja ha, om jag behöver gråta till någon finns hon alltid där och vill prata med mig. Hennes ord gör mig alltid trygga, hon är en extremt fin människa och försöker alltid göra mig till den gladaste tjejen. Min mormor är väldigt bra på att göra mat, så bra att jag vill gråta av glädje varje gång jag äter något hon har gjort. Min favoritmat är en slags maträtt hon gör, potatis brunsås och kyckling väldigt gott. Förut bodde jag på samma gård som henne men flyttade iväg 2015 till ett bättre hus, för de andra var väldigt trångt. Tyvärr kunde jag inte se min mormor på en väldigt lång tid för corona var väldigt påverkande och stort men nu har båda min mormor och morfar vaccinerat sig och jag kan vara med dom när jag har tid. Men jag har bara tid på helger eftersom det är mycket med skolan och allt.

Mormor betyder väldigt mycket för mig också, det är alltid kul att vara med henne. Mormor har ett väldigt varmt hjärta, hon tycker alltid synd om folk och bryr sig om många.

Mina föräldrar är det kanske inte lika lätt att prata med, men ibland kan jag. Mina föräldrar köper saker jag vill ha ibland och det gör mig väldigt glad, doms pengar är ju trevliga men dom är också trevliga vi brukar äta med varandra och sånt. Ibland kan det vara lite irriterande i familjen med tanke på min bror men oftast är det okej stämning i mitt hus (alltså när min bror inte är där), mina föräldrar försöker oftast hjälpa till med min bror men dom lyckades inte för han är väldigt provocerande. Men det är skönt när bara jag och mina föräldrar chillar och typ kollar på film.

Mina föräldrar är också ganska bra på att göra mat men ibland så beställer vi bara. Jag är oftast med mina föräldrar eftersom vi bor i samma hus. Mina föräldrar betyder extremt mycket för mig, dom är väldigt snälla och finns när dom behövs. Dom är också snälla och finns alltid för stöd. Tex min mamma brukar köra mig till skolan och hem när hon inte jobbar eller spelar paddel, och min pappa brukar åka iväg med mig när jag är sugen på mat eller ska köpa något.

Alla jag har skrivit om betyder väldigt mycket för mig och jag är glad att jag fick visa det på det här sättet, :).

Publicerat

24 februari 2022

Berättat av

Ellen

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00453

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Sågtorpsskolan

Klass

6a

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!