Mitt Liv

Berättat av Andrea

Född 2009. Sågtorpsskolan. 6a.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Mina favoritpersoner är nog Ellen, Min syster Rebecka och mitt marsvin. Ellen har alltid varit min bästa kompis eller iallafall sen jag började i skolan så för ungefär 7 år sedan. Vi brukade bråka jättemycket förut men nu bråkar vi nästan aldrig. Vi brukar dock tjafsa lite men vi båda vet att den andra inte är seriös. Vi har nästan samma humor också. Vi båda älskar att vara sarkastiska vilket kanske inte alltid är så bra eftersom att det kan göra folk ledsna så vi försöker att bara vara det med varandra så att vi inte sårar någon annan.

Min syster har nyligen börjat bli en av mina favoritpersoner. Jag trodde att jag skulle börja ogilla henne och tycka att hon blev jobbigare desto äldre hon blev men det var tvärt om. Min syrra har alltid varit väldigt snäll men det är ju klart att hon ibland kan vara lite dryg och taskig mot just mig. Jag fattar ju att hon egentligen älskar mig och att hon inte menar något illa. Hon är också bara lite dryg mot mig runt hennes kompisar för att verka cool men det är lugnt för mig. När det bara är vi hemma så kopplar vi alltid våra mobiler till högtalarna i köket och lyssnar på kpop jätte högt medans vi dansar till de låtar som vi kan dansstegen till. Det är några av de bästa stunderna jag har med min syrra.

Min tredje favorit person är mitt marsvin. Jag älskar henne otroligt mycket och kommer att bli väldigt ledsen när hon så småningom dör. Hon är ändå ganska gammal för ett marsvin! Hon ska fylla 7 det här året. Det kanske inte är jätte jätte gammalt när jag tänker efter men mina andra marsvin dog när de var yngre. Mitt “favorit” marsvin som jag hade hette Bimmi och hon var den jag alltid var med mest men hon dog 5 juni 2021. Jag tror att det kan vara anledningen till att jag är så fäst vid Buzan. Hon är liksom ett av det första husdjuren jag har haft så jag vill verkligen inte att hon också ska dö.

Människorna i mitt liv betyder allt för mig och jag är verkligen glad över att få ha dem kvar i mitt liv. De hjälper mig om jag behöver hjälp och tröstar mig när jag behöver tröst men framför allt så är de alltid där och gör glada minnen tillsammans med mig. Utan dem är jag ingen och jag är glad över att ha dem som en del av mitt liv.

Jag gör det mesta med mina kompisar och min familj. Jag gillar till exempel inte att åka själv till Nacka forum eller Orminge centrum eftersom att jag inte har någon att prata eller vara med. Det blir väldigt ensamt då. Min syster brukar jag bara spendera tid med hemma eftersom att hon inte vill vara med mig så att andra kan se men jag är okej med det.

Publicerat

24 februari 2022

Berättat av

Andrea

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00457

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Sågtorpsskolan

Klass

6a

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!