Mitt Liv

Berättat av Helena

Född 2009. Södertörns friskola. 7nv1.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Personer som är allra viktigast för mig är min mamma och min pappa. Jag älskar de mer än någonting annat i den här världen. En till person som jag älskar otroligt mycket är min kära mormor.

Min mamma är mitt största hjälp i vardagen. Hon är jättesnäll, ger mig bra tips om hur jag ska vara som person men också gällande plugget. Ibland när jag behöver hjälp med att välja kläder så är hon där att hjälpa mig. Hon är alltid ärlig mot mig och när jag gör något fel så blir hon inte irriterad och arg utan förklarar varför det som jag gjorde var fel och hjälper mig med att inte upprepa det igen. Varje dag spenderar jag med henne genom att prata om allting möjligt. Vi gillar också att gå ute, baka och kolla på serier tillsammans.

Jag är ärlig mot henne och hon är ärlig mot mig, därför är vår relation jättestark.

Min pappa är utan överdrift den bästa pappan jag kunde någonsin ha. Han är alltid jätteärlig mot mig och försöker alltid hjälpa mig med varenda problem jag har. Även om han jobbar ganska lång tid varje dag så har han ändå tid då han kan prata med mig om min dag. Hans tips gjorde så att jag är denna person som jag är nu och jag är mer än bara tacksam för det.

Jag och min pappa brukar ha natt åktur då vi kikar förbi donken och äter där. Med honom brukar jag gå i handel när vi kommer överens om att grilla tillsammans och när vi ska köpa massor med mat för högtider. I våra fritider så går vi långt ifrån vår hus ute i naturen och fiskar för att relaxera.

Min pappa betyder allt för mig och jag blev välsignad i att ha en sån fantastisk pappa.

Sist men inte minst så har jag mitt kära mormor som verkligen är den roligaste, smartaste, snällaste och sötaste mormor. Tyvärr kan vi inte ses ofta på grund av att hon bor i Serbien men vi fick ändå ett chans att träffas nån månad sen när hon kom till Sverige.

Innan jag flyttade till Sverige så brukade jag spendera mycket av min tid med min mormor då vi ritade, lekte med mina fina dockor och även ibland pluggade.

Jag gömde inga hemligheter från henne och jag visste alltid att hon aldrig skulle bli jättebesviken och arg på mig. Min mormor var och fortfarande är en stor del av min barndom och även nu så har jag roligt med henne via WhatsApp.

Publicerat

2 oktober 2022

Berättat av

Helena

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00677

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

7nv1

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!