Mitt Liv

Berättat av Elin

Född 2009. Södertörns friskola. 7GP.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Viktiga personer i mitt liv:

Min pappa: Min pappa heter Christopher. Han är 46 år och fyller år den 29 augusti. Han älskar att bygga lego. Varje år köper han dyra lego hus så han kan göra en stad eller som i år ett flygplan som är likadant som när han var liten. Vi har en båt också och den fixar han mycket med. På båten brukar han använda massa svåra ord som ingen annan har någon aning om vad det betyder, men det hör till.

Jag brukar spela fotboll med min pappa, han är tränare till mitt lag. På vintern åker vi skidor och det är han jättebra på. Vi brukar alltid hyra någon stuga någonstans och åka på loven. Han åker både vanliga skidor och telemark skidor. Det är alltid lika kul att hänga med honom. Jag älskar min pappa.

Min mamma: Min mamma heter Ulrika. Hon har brunt hår och blåa ögon. Hon fyller år dagen före julafton. Min mamma gillar att odla massa saker. Hon brukar odla massa tomater, gurkor och massa blommor på somrarna. Det är alltid lika mysigt med hemodlade grönsaker. Jag älskar hennes kramar från ingenstans och hennes nybakade bröd på morgonen. Det går alltid att prata med henne om något är fel. Jag brukar umgås med henne och kolla på film och pyssla. Hon brukar alltid hitta på grejer att göra, som att virka eller baka. Min mamma går på handboll också. Dom brukar inte vinna så mycket matcher med hennes lag, men jag tror att hon tycker det är kul ändå. Jag älskar min mamma.

Emilia: Emilia heter Anny Maria Nordqvist i efternamn. Hon fyller år den 6 augusti, exakt 20 dagar efter mig. Vi blev kompisar när vi var 0 år för att våra syskon var vänner och våra föräldrar. Vi va bästisar från dagis till 1an ungefär men sen blev hon cool och jag töntig så vi hängde inte med varann men sen i 4an började vi i samma klass igen och blev kompisar igen i slutet av 5an. Emilia har värsta temperamentet ibland när hon tycker att någon annan är jobbig eller har fel. Då slåss hon jättehårt, men annars är hon snäll. När vi argumenterar har jag alltid rätt.

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Elin

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00701

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

7GP

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!