Mitt Liv

Berättat av Märta

Född 2009. Södertörns friskola. 7MD.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Tre personer i mitt liv

Jag har ganska många personer i mitt liv, så det är lite svårt att välja, men den första personen i mitt liv är i alla fall Tove.

Tove är min syster, och ibland min kompis, det beror på hur glad hon och jag är. Tove är två år äldre än mig och har blåa ögon och blåa glasögon, ljusblont hår, och är smart och glad. Dock så är jag fortfarande längre och har större fötter än henne…

Men tillbaka till ämnet!! Tove betyder väldigt mycket för mig, hon är trots allt min syster och har varit med mig hela livet ända sedan jag föddes, men hon är dessutom ganska stöttande och rolig, så det är ju självklart att hon betyder mycket. Ibland så bråkar vi ju förstås, och för det mesta så har vi kanske inte den bästa attityden mot varandra, men när vi väl är kompisar så har vi oftast massor av kul. Eftersom att Tove är min syster så brukar jag vara med henne ganska ofta, till exempel ungefär hela sommarlovet. Jag brukar gå på läger med henne, vandra i fjällen, åka båt, ni fattar. Allt. Så jag känner henne väldigt bra.

Jag tycker mycket om min syster.

Nästa person i mitt liv är min farmor. Min farmor är snäll, rolig, fin och ibland lite klumpig eftersom hon inte kan se så bra. Hon heter egentligen Margareta men alla kallar henne för Meta eller bara Farmor. Jag umgås lagom mycket med min farmor och jag älskar henne. Meta är ganska kort, har kort grått hår och väldigt tjocka mörkblåa (Det är något med blått) glasögon, hon ser nämligen superdåligt. För inte så länge sedan så skaffade hon hörapparater också, för hon har börjat höra dåligt också. Hon har många funktionshinder, men det går bra ändå. När jag umgås med Meta så brukar det oftast vara på konserter, eller att vi möts på fester. Det kan också vara så att hon går och kollar på de konserter som jag är med och spelar, och då blir hon glad och ibland lite rörd.

Jag tycker väldigt mycket om min farmor.

Den tredje och sista personen i mitt liv är Anna. Egentligen känner jag två stycken Anna i mitt liv, men jag tänker berätta om den jag möter oftare. Denna Anna heter Anna Östberg och är min fiollärare. Hon har varit min fiollärare i ungefär sju år nu. Anna har blåa glasögon och långt ljusbrunt hår. Hon är lång och ser ganska alldaglig ut. Hon är bra som lärare och väldigt bra på fiol. Anna spelar även cello. Dessutom har hon bra humor och vi brukar ha roligt på lektionerna. Hon är en viktig del i mitt liv eftersom hon har lärt mig det jag kan om fiol idag, och fiol är en del av mig, så då är även hon en del av mig.

Jag tycker om min fiollärare.

Märta 🙂

Publicerat

19 december 2022

Berättat av

Märta

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00725

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

7MD

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!