Mitt Liv

Berättat av Alma

Född 2011. Enskedefältets skola. 5c.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Person nummer 1: Mormor. Min mormor heter Monica. Hon är väldigt snäll och är 69 år. Hon bor i Linköping med min morfar. Dem har en stor gård. Förut hade dem tjurar. Men när dem blev äldre sålde de dem. Nu har dem en hund ( det bor 2 hundar på gården ) och 1 katt ( det bor 2 katter på gården ). Min moster bor också på gården och hon har en hund och en katt. Vad mormor gillar att göra: 1. Sy, hon är väldigt bra på att sy och har typ 100 saker hos dem som har sytt. 2. Bada, okej kanske inte direkt bada, men vattengympa! Det gillar hon att göra. 3. Vara med hennes barnbarn. Hon har 9 barnbarn. Först jag, Alma, Vide, Malte, Astrid, Ella och Lo ( tvillingar ), Maja, Florence, och sist och minst Beatrice. För inte så länge sen fick mormor en tumör i hjärnan. Alla blev väldigt rädda. Snart fyllde jag år. Jag skulle ha ett kalas. Men mamma kunde inte vara med på kalaset. Hon var tvungen att åka till Linköping. Några dagar efter min födelsedag visade sig att man kunde få bort tumören. Det var nog den bästa födelsedagspresenten av alla.

Person nr 2: Farmor. Farmor heter Lena. Hon bor i Lund med min extra farfar. Min riktiga farfar är död, men vi kallar honom för farfar. Farmor älskar att laga mat och baka. Hennes hus är ett fint rött hus med en stor trädgård. Dem har en katt också, den heter Lisa. Lisa kan vara väldigt kelig, men också vara väldigt sur. Min farbror som bor i Malmö bor inte så långt bort, så vi brukar träffas hos farmor. När pappa var liten hade han 2 katter, så jag gissar på att farmor är en kattmänniska…. Jag tycker mest om att vara där på sommaren. En sommar hade vi ( jag, mina småsyskon och min pappa ) en tradition att åka till långa bryggan ( en badplats ) varje kväll. Farmor är nog en världsmästare i att laga pannkakor.

Person nr 3: Liv. Liv är min bästa kompis och går i samma skola som mig. Hon är en av dem roligaste människor jag träffat. Vi träffades i förskoleklass, så man kan säga att vi känt varandra i ganska många år! Hon är 11

( jag är också 11 ). Vi hoppas ( ska ) känna varandra hela livet.

Publicerat

7 februari 2023

Berättat av

Alma

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00801

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Enskedefältets skola

Klass

5c

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!