Mitt Liv

Berättat av Elin

Född 2011. Katarina Norra skola. 5C.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Min mamma, pappa och storasyster är tre viktiga personer i mitt liv. Min mamma är viktig för att hon tar hand om mig jag litar jätte mycket på alla tre. För mamma kan jag berätta vad som händer i skolan på träningar och allt från läxor till kompisar. Hon tar hand om mig och ger mig honungsvatten när jag är sjuk. Honungsvatten är väldigt varmt vatten och en sked honung det är gott och bra för halsen när jag är sjuk. Jag lånar ofta kläder från mamma även fast de är lite stora. Oftast lånar jag mammas ulltröjor för de är de som passar mest. Mamma är i övriga fall en jättesnäll mamma som är född 1973 i Småland så hon kan men säger knappt bokstaven R. Hon lagar för det mesta god mat så som ugnspannkaka, fiskpinnar, olika konstiga sorters pizzor som den senaste: grönkål och citron. Inte en favorit för min del.

Så kommer vi till pappa ett snällt augustibarn som lagar mycket stark asiatiskmat. Pappa är ofta den som lagar mat medan mamma jobbar. Får pappa bestämma så blir det alltid någon stark mat. Pappa är snäll men ibland går han mig på nerverna när han kallar mig namn som lillen, lillis, lillan och hörru. Mamma tycker att pappa har barn smak på godis. Fast då säger han att hon har tantsmak för hon äter bara engelsk konfekt och bridge blandningar. Han följer med mig till mina friidrotts träningar och väntar på mig när jag tränar. Jag älskar min pappa jätte jätte mycket. Ibland tycker jag synd om min pappa för han fyller år 18 augusti då skolan börjar. Det måste varit hemsk.

Sist och näst minst Hedda. Min fantastiska storasyster som är 13 snart 14. Hon fyller år den 6 augusti så hon har alltid sommarlov på sin födelsedag vilket jag tycker är orättvist. Jag är jätte bra på att låna Heddas saker som hennes jeans, tröjor, och sweatshirts. Men dessvärre sämre på att lämna tillbaka och om de kommer tillbaka så är det inte säkert att de är rena. Annars är Hedda snäll hon blev kompis med en tjej som var lika gammal som jag plus att hon hade en lillasyster lika gammal som jag. Vi två är än idag bästa kompisar.

Det var om tre viktiga personer i mitt liv.

Publicerat

23 februari 2023

Berättat av

Elin

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00897

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Katarina Norra skola

Klass

5C

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!