Mitt Liv

Berättat av Sara

Född 2009. Mimergården. Grupp A.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Alla har ju personer som är speciella i ens liv som sin familj och sina vänner jag har några personer som jag jag bryr mig om och sen har jag personer som jag inte kunde leva utan.

Jag har gått med mina klasskompisar sen typ förskoleklass inte alla men typ 40% av de och de som jag har gått med så länge har blivit som en familj för mig.

Alla vet att man bråkar med sin familj och inte alltid är överens och så är det med den här klassen också ja men det bästa med allt det här är att vi har haft samma lärare en vi gick i 1:an och det är jag super glad över för det är inte alla som får det och Maria har varit mycket i mitt liv hon fanns alltid där och nu när vi inte kommer ha henne i 7:an kommer jag typ att gå under för hon är en stor del av mitt liv nu och så kommer jag att åka ifrån henne. Men jag vet att jag kommer lyckas för hon har lärt mig att man inte kan ge upp eller bara sluta för att något har varit svårt att ha ett stort tålamod som jag nu inte har men kommer alltid komma ihåg det hon har sagt vi har nu 4 månader kvar och de ska bli roliga.

Men alla som har gått i min klass sen 1:an de är också en del av mig de alla har en plats i mitt hjärta jag kanske inte va med de alla lika mycket men jag vet att jag kommer komma ihåg allt som de har sagt till mig allt bra vi har varit med om och hur roligt vi har haft och alla bråk som vi har bråkat om fastän det va så små bråk som blev så stora det kommer jag inte att glömma vad än händer. Ja vi alla kommer kanske inte ha kontakt med varandra men jag kommer att komma ihåg de.

De som har börjat efter 1:an och går i min klass alla som har börjat det här året eller några år innan de är också något jag kommer komma ihåg de som finns nu och de som har funnits de är en del av mitt hjärta jag vi har inte känt varandra så länge men det betyder inte att jag inte bryr mig om de vi fick 2 ny elever det här året och året innan fick vi 1 och i fyran fick vi 2 och de kommer jag att komma ihåg fastän de alla inte går i min klass. Det är sant när man säger bara för att de har varit i mitt liv i bara några månade så betyder det inte att jag bryr mig om de. De alla är en del av mig nu och det kommer det vara så länge som jag lever när jag blir gammal ska jag bläddra igenom alla böcker jag har haft när jag gick i skolan med alla de här personerna och då kommer jag alltid ha de i mina minnen för alltid.

Vissa av de kan vara jobbig och vi kanske är hög ljuda och inte kommer ihåg saker som Maria har sagt till oss men så fort man tänker på något roligt som vi gjorde för bara några år sedan så tänker man på alla glada miner och ser att ingen har bråkat med varandra och ser att vi bara pratar skrattar och har kul ihop som vi vet att vi kan ha ihop.

Det finns personer som jag bara har träffat nu som inte går i min klass utan som går i min parallella klass typ och vissa av de är en stor del av mitt liv det finns många personer som jag vill skriva om men det går ju inte.

Men de här tjejerna jag pratar om är så viktiga för mig att jag vet inte vad jag skulle göra utan de för typ 1 år sedan skulle jag inte ens prata med de jag tyckte att de va jobbigt det tyckte jag för att jag inte kände de jag hade aldrig pratat med de men nu vet jag att om man inte pratar med personer så vet man ju aldrig de är om jag inte hade pratat med de så skulle jag inte ha haft det så bra med de nu de har svagheter och så men det har väl alla vi bråkar ja men vi slutar aldrig älska varandra.

På klubben finns det personer som jag bryr mig om som en av de som jobbar där han är viktig för mig nu jag kan säga allt till honom och han lyssnar på det jag har att säga varje gång jag är där så frågar han “Mår du bra Sara” och det betyder mycket ibland räcker det inte med att fråga ibland vill man bara ha en kram och ha någon som lyssnar på än och det gör han ja det kanske bara hör till hans jobb men jag skulle tro att han bryr sig på riktigt.

Ja nu undrar du om varför jag inte har skrivit om min familj är de viktiga för mig jo de är det viktigast men kan ha i livet en familj är inte de som har tagit hand om de inte de som har fött dig eller jo på ett eller annat sätt är det så men för mig är en familj de personerna som kan se om du mår dåligt de personerna som vet vad som gör dig lycklig och alla som jag har berättat om gör det och min mamma och mina syskon är också en av de som jag har berättat om min mamma kanske inte är så bra på att hjälpa till med läxor och inte de bästa kok:en men hon är en hjälte för mig hon och jag kanske inte kommer överens hela tiden en det som är att om jag inte mår så bra så märker hon det hon gör allt hon kan för att kunna ge mig och mina syskon det liv som vi förtjänar och det som är det bäst för mig och det gäller även mina syskon. Och min kontakt person är en av de bästa människorna i mitt liv hon är som min stora syster och den som alltid lyssnar på mig vad än som händer. Hon har alltid den personen jag kan lita på. Om hon aldrig hade kommit in i mitt liv så hade det inte varit lika lätt som det är nu. Hon ska flytta till Stockholm och jag vet inte vad jag ska göra när hon är borta jag vet jag kan alltid åka ditt det har hon självsagt.

Publicerat

17 mars 2023

Berättat av

Sara

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/01081

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Mimergården

Klass

Grupp A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!