Mitt Liv

Berättat av Sigrid

Född 2010. Stiftelsen BMSL. 6B, vt2023.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Mamma:

Min mamma heter Emma och gillar att dansa. Hon har MS så hon är tröttare en andra personer men det stoppar inte henne från att uppmuntra mig till nya saker. Hon är en glad person som gillar att hjälpa andra. Hon älskar naturen och det gör henne glad att vara nära havet. Hon hjälper mig i jobbiga situationer och stöttar mina val. Det gör henne till en bra mamma som är lätt att prata med. Hon hejar alltid på mig när jag tävlar. Hon är snäll och gillar att träna våran hund.

Vi brukar gå ut på promenader tillsammans och göra korsord. Nyligen har vi börjat spela Tv -spel tillsammans. Men ibland så är hon pinsam och det kan också vara lite jobbigt.

Ett starkt minne jag har med henne är från en gång från när jag var yngre och red. Vi fixade till islandshästen och sedan red vi ut mot skogen. Det var roligt, jag fick rida och mamma berättade vad jag skulle göra samtidigt som hon höll koll på hästen. När vi kom in i skogen var det först en uppförsbacke och sedan en nedförsbacke och det var väldigt roligt att tölta igenom det, men efter nedförsbacken fanns det en ganska lång raksträcka där det inte var så många personer så där fick jag testa att gallopera. Det var andra gången i mitt liv och jag hade jätteroligt medans mamma som sprang bredvid var jättetrött och flåsade.

Min mamma är viktig för mig eftersom att hon alltid tar hand om mig även när jag inte är så snäll mot henne, och att hon uppmanar mig att göra saker även om hon är tröttare på grund av att hon har MS.

Pappa:

Min pappa är en snäll och rolig man som heter Theodor. Han gillar att träna och springa. Han är viktig för mig för att han alltid stöttar mig och mina val och hjälper mig och tar hand om mig. Med pappa brukar jag spela Tv spel och vi är en välldigt bra duo. Vi kan sitta fastlimmade i skärmen flera timmar och det är ett av våra sätt att umgås. Ett annat sätt vi umgås på är springturer, det gör oss båda glada och vi kan samtidigt prata, det som är bra med det är att vi också får konditionsträning och motion. Min pappa är välldigt snäll men kan också vara sträng.

Jag och min pappa har många minnen men ett starkt var från i sommras när vi var i USA och vi snittade 20 000 steg per dag, och spenderade jättemycket pengar på shopping, det som var roligt var att umgås och få massor olika souvenirer med sig hem, från många olika ställen som China Town i New York och stenar från stränder i Newport.

Sofie:

Sofie är min kusin som är tre år äldre än mig och går på dans. Hon har också en hund så vi brukar gå på promenader med de tilsammans. Tyvärr så bor Sofie i stockholm så vi kan inte träffas så ofta. Men när vi träffas ällskar vi att schoppa. Hemma hos henne har de en jaccuci och i sommras så var den jättesmutsig så vi städade den tillsammans och vattnet var jättekallt och vi stod där i bikinis med söndriga silar och försökte få upp alla döda insekter ur jaccucin, men vi var bestämda att klara det så där var vi tills typ 18 på kvällen när myggorna kom så nästa dag hade vi jättemånga myggbett. Men som tur ät så ska jag flytta till Stockholm efter sommaren så då kan vi träffas ofta.

Publicerat

10 augusti 2023

Berättat av

Sigrid

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/01149

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Stiftelsen BMSL

Klass

6B, vt2023

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!