Mitt Liv

Berättat av Alma

Född 2010. Stiftelsen BMSL. 6B, vt2023.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Mamma och pappa är två viktig personer då de är personen som tar hand om mig. De lagar mat, och lär mig att laga mat, de tvättar kläder, och lär mig att tvätta kläder, de lär mig helt enkelt hur jag ska ta hand om mig när jag växer upp och hur man uppför sig, t.ex. att man har ordning och reda på sitt rum och i huset. Mamma och pappa är mina föräldrar men de är också min bästa vänner. Vi tränar tillsammans och de ser till att jag har det bra.

Med de kan jag prata om mycket. De visar och lär mig hur man smartast handlar mat och kläder, de ger mig sysslor så att det ska bli en vana så att det är naturligt när jag blir stor, t.ex. att städa köket. Om de inte hade lärt mig det, tänkt bara hur mitt framtida hem hade sätt ut! De ser till att jag äter, tränar och mår bra och hälsosamt. Det är viktigt att lära sig sådant när man är barn då det kommer underlätta väldigt mycket i framtiden. Det är svårt att lägga till en vana i vuxen ålder.

Tillsammans ser de till att jag har det bra och får en bra och lärorik uppväxt. Det är de som köra mig till aktiviteter och skolan, och lär mig hur man uppför sig, t.ex. att man har ordning och reda på sitt rum och i huset.

Pamela och Katarina, mina mellanstadiet huvudlärare. De har lärt mig mycket som jag kommer kunna ha användning för i resten av mitt liv.

Katarina, som undervisar i SO (samhällsorienterade ämnen) och i svenska, har lärt mig allt från hur man skriver berättelser, stavar och motiverar svar till alla länder och huvudstäder i hela Europa. Pamela, som undervisar i matte och i NO (naturorienterande ämnen) har lärt mig allt från uppställningar, ekvationer och uttråkningar till fossila bränsle, hur kroppen fungerar och hur man skriver lab.rapport..

Tillsammans har vi många minne som jag aldrig kommer glömma. Försäljningar till klasskassan, HayDay till sent på kvällarna och deras alldeles egna special lektion, nämligen PoK ( +L ) ( Pamela och Katta + hela klassens favorit extraresurs Lucas ) Lucas är rolig och får en alltid på gott humör. Han leker med barnen på rasterna och fritids och kan blunda när han ser någon gå inne med skor. Han är inte bara en favorit resurs hos vår klass, utan jag tror att alla fritidsbarn håller med.

Jag är så djupt tacksam och glad att dessa människor finns i mitt liv och jag kommer aldrig glömma dem.

Publicerat

10 augusti 2023

Berättat av

Alma

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/01133

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Stiftelsen BMSL

Klass

6B, vt2023

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!