Mitt Liv

Berättat av Huda

Född 2007. Köpingebro skola. åk 6.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Flera pesonerna i mitt liv är viktiga som vänner, släkt, familj, grannar. Jag kommer att skriva olika stycken där varje stycke handlar om mina tankar och relation med någon av de jag känner. Jag kommer att göra samma sak med fem stycken människor som är rätt så viktiga i mitt liv.

Den första personen är min mamma. Min mamma är den absolut viktigaste människan i mitt liv, hon är den människan jag aldrig kulle kunna leva utan. Min mamma ungefär 39 år gammal och hon jobbar på ett företag som heter Hemrex. Hemrex är ett städföretag och min mamma jobbar för de genom att städa. Min mamma har ingen favoritfärg, ingen favoritmaträtt, inget favoritdjur osv. Hon tycker om allt lika mycket. Min mamma är min förebild, en människa som klarar av att göra många saker på en gång och vet precis hur man ska prata med folk. Jag menar att så fort hon snackar med blir de övertygade av att det hon säger är rätt, hon har alltid rätt!

Min pappa är en av de roligaste människorna jag känner, han gör så att om man är ledsen eller arg så börjar man bara skratta av bara en helt konstig grej som hände eller som han sa. Min pappa är ca 42 år och han är ungefär 3 år äldre än min mamma. Han jobbar inte för att han studerar svenska så att han kan prata svenska när han hittar ett jobb. Min pappa är faktiskt också sportig, han väger rätt så mycket och han försöker gå ner i vikt men det går inte så bra. Nu för tiden så brukar man säga att alla pappaskämt är rätt så tråkiga men ändå på något sätt så får de alla att skratta.

Min bror är också en viktig människa i mitt liv men vi bråkar mycket om bara små saker. Tex så älskar jag hans tröjor och jag lånar några ibland och det gillar han inte, jag brukar äta upp hans favorit choklad och ja sådana saker. (Jag vet, jag låter som en störig person). Min bror går på Norreport skolan, han går i 9:an och är 15 år gammal. Han fyller 16 den 29 juli 2020. Han är ungefär tre år äldre än mig men han är ungefär lika lång och lika smal som jag. Min bror kan ibland säga jättetorra skämt men annars så är hans skämt roliga.

Penny är den närmaste vännen jag har, hon har gått i exakt samma klass som mig sen hon började alltså i 3:an. Hon är rätt så snäll och rolig och hon finns alltid när jag behöver henne. Hon har alltid varit snäll mot mig och brytt sig mycket om mig. Hon har fyllt 13 men det har inte jag. Hon går på gymnastik och hon är rätt duktig på gymnastik. Jag och hon brukar ge varandra julklappar varje jul.

(Ingen bild)

Lisa är min andra bästa vän. Vi har inte varit bästa vänner länge men ändå, hon brytt sig extra mycket om mig och jag om henne. Jag och hon har jättebra minnen som t ex en gång så körde vi sanning eller konka och då sa hon att jag ska springa runt hennes hus utan skor och det var väldigt regningt den dagen. Sen fick hon mig att gå på fotboll som henne och det gjorde jag för ett tag men fotboll kändes inte som den rätta sporten för mig. Lisa går i samma klassrum som mig och Penny. Hon har också fyllt 13.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Huda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00134

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Köpingebro skola

Klass

åk 6

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!