Mitt Liv

Berättat av Klara

Född 2009. Hedskolan M. 6B.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Mitt liv – människorna i mitt liv

De tre människorna som är viktiga i mitt liv är:

Min bästa kompis Elvira

Min mamma Eva-Lena

Min pappa Peter

Elvira är viktig för mig, eftersom hon är min bästis och vi umgås med varandra nästan varje dag. Vi kan prata om allt och när jag är ledsen/arg ibland brukar hon få mig lugn och på bra humör igen. Vi brukar leka, spela dataspel och vara utomhus. När vi inte ses brukar vi “lana” med varandra ibland. Under sommaren brukar jag ibland följa med Elvira och hennes mamma till “Notudden” som ligger i Jokkmokk eller till “Nordpoolen” som ligger i Boden för att bada. Vi är också med i scouterna, där vi lär oss en massa saker om djur och natur m.m.

Min mamma är också viktig för mig, hon finns alltid där för mig t.ex. när jag är sjuk eller behöver hjälp med läxorna. Hon lagar väldigt god mat. Ibland går vi och fikar på stan, eller shoppar tillsammans. Hon kan vara lite tjatig, men jag älskar min bästa mamma.

Min pappa är viktig, eftersom han är rolig och får mig att skratta. Utan honom skulle det bli väldigt tråkigt. Han ställer alltid upp för mig. Vi brukar bl.a. bowla och fiska ibland. Han tjatar inte lika mycket som mamma. Jag älskar min bästa och snälla pappa.

På sommarlovet brukar jag, mamma och pappa resa iväg någonstans och bo på hotell. Vi åker även till våran sommarstuga nära Vuollerim. Där är det mysigt att vara. Vi besöker också mormor och morfar, som bor i Lansjärv. Där finns det ett jättebra badställe.

Publicerat

28 februari 2022

Berättat av

Klara

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/00529

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Hedskolan M

Klass

6B

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!