Mitt Liv

Berättat av Orsoloya Hanna

Född 2010. Södertörns friskola. 22MD.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Jag har skrivit om flera personer som är viktiga och kan inte leva utan.

Personer som är viktiga för mig är: Mina föräldrar, ungerska vänner och på något sätt, mina kontors kamrater.

Mamma:

Min mamma heter Katalin och är 49 år gammal. Hon är en mindre chef i Huddinge sjukhus, patologi. Hon är snäll och hjälper mig med läxorna (om det är svårt). Hon har lite mörkare brunt hår än mig som är ganska tunn och är färgad lite ljusare.

Pappa:

Min pappa heter Zoltán och är 49 år gammal. Han är för synd hörselskadade och vill inte ha sin hörapparat för att han tycker att det är irriterande. Han kan höra utan den, men det beror på hur han hör (det ändras ibland(enligt mig). Han ville inte lära sig teckenspråk för att han kan prata och läsa av ens mun (om den pratar tydligt och långsamt). Men förutom att han inte kan höra ordentligt, är han en bra pappa ändå.

Laura:

Hon är min ungerska vän som bor i Sverige med hennes föräldrar och halvsyster. Hon är 12 år gammal och har typ svart hår, glasögon, och är min lille parasit. Laura och jag brukar göra filmer hos mig. Förra gången hon var hos gjorde vi en film om att jag kidnappar henne och hennes halvsyster. Vi spelar Minecraft och Roblox tillsammans.

Csenge:

Csenge är min ungerska vän och är Lauras halvsyster som också bor med sin mamma och bonuspappa. Csenge är 17 år gammal och har kort mörkbrun hår, är lite längre än mig och kan skriva jättebra sagor. Hon skriver helst på engelska. Hon har också varit i en slags tävling där man ska skriva en berättelse eller något sånt. Jag och hon har en gång börjat skriva en berättelse som handlade om henne, mig och några andra i ett band som kommer att gå på deras första tävling mot skolan och andra skolor.

Bende:

Bende är min ungerska vän som bor med sina föräldrar och hans lillasyster i Budapest. Han är 14 år gammal, lång med mörkt brunt hår och älskar Minecraft, Roblox och Fall Guys. Han har börjat på en “find the button” bana i Minecraft och alltid frågade mig att testa den. De var bra och det här har typ gått redan i två år så jag vet vad han vill när han kommer in i mitt rum där jag brukar sova i.

Nóri:

Nóri är Bendes lillasyster som bor med honom och hennes föräldrar i Budapest. Hon är 10 år gammal med lång brun blond hår. Försynd har Nóri ganska många problem som matallergier(får ej äta ägg, nötter, äpple, och mer), pollenallergi(kan knappt gå ut på sommaren) och brutal asma. hon har varit tillräckligt mycke i sjukhuset att det gör inte ont för henne när de ger henne en spruta. Annars mår hon bra och kan gå ut på sommaren lite.

Maxi:

Maxi är Bendes kompis som går på samma skola som Bende. Han är typ 14 år gammal och bor någonstans i Budapest. Han har lite ljusare hår än Bende men är typ lika lång som han. Jag och Maxi träffades så att han kom hem till Bende och Nóri. Jag sa “hej” och han sa “hej Hanna(Orsi)”. Jag visste inte hur han visste mitt namn men han var ganska snäll. Ändå om jag och han har lika hjärncell(enligt Bende).

Janka:

Janka är min ungerska kompis som bor i Ungern. Hon har brunt hår och bruna ögon. Hon har också tre syskon. Janka är 12 år gammal och går i sjuan, för i ungerska skolor är det inte vanligt med årskurs 0. Jag och Janka träffades på en simskola.

Lovisa:

Lovisa är min vän och går i samma klass som jag. Hon är typ 13 eller 12 år gammal och har blond hår. Lovisa är typ som jag. Vi har samma IQ nivå, hjärncell och båda tänker på konstiga saker.

Ingrid:

Ingrid är min och Lovisas kompis och är den smartaste personen jag känner. Hon har blond hår men lite mörkare än Lovisas. Ingrid är typ 13 år gammal och är den mest normala vän mälan mina vänner.

Publicerat

20 december 2023

Berättat av

Orsoloya Hanna

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/01161

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

22MD

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!