Mitt Liv

Berättat av Lilja

Född 2010. Södertörns friskola. 22MD.

👩‍💻 Berätta om tre personer som är viktiga i ditt liv

Personer som är viktiga för mig

Jag tänkte berätta lite om mina fotbollstränare som betyder jättemycket för mig på flera olika sätt. För det första hjälper ju de mig att bli bättre på det jag älskar och skulle som jag skulle vilja göra dygnet runt om jag fick välja själv.

Jag har många olika tränare som är bra på olika saker och jag gillar såklart alla jättemycket och är superglad att just jag fick chansen att bli tränad av dessa men det finns några tränare med namnen Markus, Magnus och Linda som betyder lite extra för mig.

Linda, eftersom hon har varit med mig hela min fotbollshistoria som fortfarande håller på att skrivas från början tills nu. Jag var jätte jätte blyg när jag började på fotboll i 5-6 årsåldern. Jag var så blyg att jag knappt ville gå på träningarna men Linda hjälpte mig så tillslut var träningarna det bästa jag visste och nu har det blivit till en av de största delarna i mitt liv och det är jag sjukt tacksam över. Linda är en väldigt omtänksam person som tänker på alla och försöker se till så att alla blir så glada som möjligt. Jag tror att Linda är en väldigt viktig tränare för många andra i mitt lag också mest på grund av hennes snälla och peppande personlighet därför är jag jätteglad att Linda är just min tränare.

En tränare med humor, men också som kan ta saker seriöst är min typ av favorit tränare. Ett väldigt bra exempel på en sådan är Markus. Han får ofta en på mycket bättre humör bara genom en träning efter en dålig dag.

Mitt självförtroende är inte alltid på topp och nervositeten i magen innan match kan vara en väldigt stor motgång för mig och det vet alla mina tränare. Därför brukar Markus alltid ta ett kort snack med mig själv för att försöka lugna mina nerver och göra mig mer självsäker vilket jag tycker är jättesnällt och bra gjort som tränare. Jag uppskattar det jättemycket och jag tror faktiskt att det hjälper mig väldigt mycket ute på plan som spelare men också utanför plan och hur det påverkar mig mentalt. Sedan Markus börjat träna oss känns det som om jag har utvecklats mycket fortare, det beror nog helt enkelt bara på att han är en riktigt bra tränare. Markus gör också fotbollen roligare tycker jag. Han kan skoja till det och har bra humor samtidigt som han kan ta det seriöst och vara allvarlig vilket jag tycker är en jättebra egenskap hos en tränare. Så tack så mycket Markus för att du gör mig till en mycket bättre spelare.

Magnus och Markus är ganska lika varandra på personligheten. Humorn och det roliga finns där men riktiga tävlingsmänniskor har de båda i sig också. Magnus har inte varit tränare länge alls men jag känner att jag redan har skaffat en väldigt bra relation med honom. Han förstår och hjälper mig genom motgångar och peppar mig och ger mig mer motivation för att satsa och försöka komma långt. Jag tror att vara tränare passar Magnus väldigt bra eftersom han själv har spelat på hög nivå precis som jag och mina medspelare på träningarna gör vilket betyder att han har bra förståelse till oss spelare och vet hur det är att vara spelare med mycket press osv, därför vet han hur han ska träna oss för att vi ska utvecklas och känna oss säkra. Jag har väldigt höga krav på mig själv, kan känna mycket press och har absolut inte det bästa självförtroendet. Precis som Markus hjälper mig med det, gör Magnus det. Med hans snack och träningar blir fotbollen mycket roligare och min motivation höjs som jag verkligen är evigt tacksam över.

Jag vet inte mer än vad jag ska säga än att jag verkligen är oerhört tacksam över allt ni gör för mig och att ni betyder jättemycket för mig. Så tack tack tack för allt mina BÄSTA tränare.

Publicerat

20 december 2023

Berättat av

Lilja

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:3/01165

Insamling

Mitt liv – människorna i mitt liv

Skola

Södertörns friskola

Klass

22MD

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!