Mitt Liv

Berättat av Alva

Född 2007. Köpingebro skola. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

Om 30 år

I framtiden så tror jag att vår teknologi kommer vara mycket utvecklad. Idag har vi bilar som går på stora batteri och inuti bilen så har man tv,talk som är i glas och som kan försvinna. Och för 80 år sedan så åkte man häst och vagn, allt har utvecklats så mycket. Men på 1940 talet så trodde man att det skulle finnas flygande bilar 2020 men tyvärr så har vi inte det nu men det hade varit coolt! Min idag så har vi istället elbilar som både är bra för vår miljö och dom är coola dom med. Eftersom vår teknologi går snabbt fram 2020 och så tror jag att värden överlag kommer vara mycket utvecklad om 30 år. Jag tror att det kommer finnas hus som bara är gjorda av glas,att det kommer att vara en vanlig sak då att ha glashus. Och sen tror jag att nästan alla hus kommer ha solceller på byggnaderna.För idag så är det inte alls vanligt att ha det men då tror jag att det kommer att vara vanligt. Och tror också att det kommer finnas många miljösäkra grejer. Och tror och hoppas att det inte kommer finnas någon fattigdom runt om i landet.

Själv så tror jag att jag kommer bo i ett hus med 5 våningar. Också kommer taget vara av glas med solceller på. Och ena sidan av huset kommer också vara av glass. Tror att jag kommer att vara en designer eller att jobba med något inom mat.Tror inte att det kommer vara så mycket skillnad på maten,kanske att maten kommer att ta snabbare att göra och kanske att det kommer finnas verktyg inom mat som gör att maten går snabbare att göra. Jag tror också att vårt mode kommer vara mycket färgat. Jag har alltid drömt om att flytta utomlands för att jag har släktingar som bor utomlands.Man får någon speciell känsla när man är borta även om man bara är 20 min bora hemifrån. Förhoppningsvis så är jag gift och har kids. Jag tror att våra mobiler kommer att vara mycket,mycket utvecklade. Jag tror att man kommer att ha mobilen som en klocka också kommer det komma upp en genomskinlig laser skärm som det är tauch på. Jag tror också att transporten kommer att vara annorlunda som att det skulle vara en jättesnabb tunnelbana som man kan komma till varje station på 2 min emellan. Och att det kommer att vara vanligt att plugga hemifrån även om man går i grundskola.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Alva

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/00067

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Köpingebro skola

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!