Mitt Liv

Berättat av Hannes

Född 2007. Köpingebro skola. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

Mitt liv 2050

2050 tror jag att jag arbetar som handbollsspelare utomlands. Helst i Tyskland eller Frankrike. Då är det i slutet på min karriär eftersom jag då är 43 år så jag kanske inte spelar kvar där då. Jag tror att jag bor i en fin villa i det landet som jag spelar i. Helst nära havet för jag gillar och bo nära havet och kunna gå ner dit. Jag tror att jag har två barn som är vid 10 års åldern.

Jag tror att man äter ungefär likadant som idag men jag tror att det har blivit många fler som äter vegetariskt. Jag tror också att man äter insekter i vissa länder.

2050 tror jag att världen har förändrats rätt mycket. Jag tror att miljön har blivit bättre jämfört med hur miljön är idag för att jag tror att man har hittat ett sätt att färdas som inte förstör miljön eller våra naturresurser t ex något flygplan som går snabbare och inte släpper ut så mycket eller till och med inget alls. Jag tror att det inte kommer vara alls lika mycket krig i världen som det är idag. Jag tror också att det kommer finnas bilar som man knappar in vart man ska sen kör bilen en dit man ska. 2050 tror jag att man har hittat botemedel mot många sjukdomar och allergier som vi har idag. Jag tror också att det kommer komma nya sjukdomar. Jag tror att det kommer finnas möjligheter att leva på mars 2050 men jag tror att det kommer vara dyrt att åka dit om man ska.

2050 tror jag att man kan operera in ett liten chip i handen eller armen som man kan ha kontroll med i telefonen och andra vad chipet ska användas till t ex bankkort eller busskort. 2050 kommer man inte behöva veta alls mycket för att det kommer finnas robotar som vet det man behöver veta tror jag. Jag tror att kläderna har utvecklats så det inte förstör miljön eller tar så mycket av naturresurserna. Jag tror kläderna kommer vara något annat material så att man inte kommer behöva tvätta dem eller så att det är jättesvårt för dem att gå sönder.

Publicerat

16 juni 2020

Berättat av

Hannes

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/00069

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Köpingebro skola

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!