Mitt Liv

Berättat av Oskar

Född 2008. Myrsjöskolan. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

Mitt liv 2050

År 2050 är jag nog runt 41 år gammal. Jag tror jag kommer att vara gift, ha två barn och bo i en villa utanför Stockholm. Jag tror att jag kanske kommer att göra någonting med ekonomi när det kommer till jobb. Jag kommer att vakna runt klockan 6:20 och sedan träna på direkten som att springa. Sedan kommer jag duscha och väcka mina barn. Jag kommer sedan äta lite frukost som lite flingor med mjölk, juice och ett fiberrikt bröd. Efter det tar mig iväg till jobbet. Jag tror att jag kommer att jobba och leva i Stockholm som jag gör nu men saker kan ändras. Jag säger hejdå till min hustru och säger lycka till åt mina små barn som kommer att gå i skolan då. Bussen jag kommer att ta kommer att leda in till Stockholm stad där jag kommer att jobba. Jag tror att jag kommer att bo ungefär 40 minuter till 1 timma från Stockholm stad med bil så jag kommer nog sitta i bussen runt 50 minuter. När jag väl är framme kommer jag ta en tunnelbana runt 2 till 3 stationer så jag kommer fram ännu närmre mitt jobb. Resten av vägen kommer jag nog bara gå.

Inne där jag ska vara så kommer jag hälsa på mina kollegor, fylla en stor vattenflaska som jag kommer att ha tagit med hemifrån och sedan börja jobba. Jag kommer att jobba i runt 4 upp till lunchtid där jag går ut från byggnaden och äter lunch på en restaurang någonstans i stan och kanske till och med ha en vän eller kollega som sällskap.

Efter det kommer jag att gå tillbaka till mitt jobb.

Sedan kommer jag jobba lite till, tills klockan blir runt 16:30 till 17:00. Då kommer precis som hur jag tog mig dit så kommer jag att ta tunnelbana till busshållplatsen där jag väntar på bussen och sedan tar mig hem så att jag kommer hem runt klockan 18:00. När jag väl är hemma kommer jag hälsa på min familj och kanske laga mat med min hustru åt familjen. Jag tror att sedan efter det kommer jag läsa en bok och sedan lägga mig.

Så tror jag att en vanlig dag för mig kommer att vara år 2050.

Publicerat

14 februari 2022

Berättat av

Oskar

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/00230

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Myrsjöskolan

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!