Mitt Liv

Berättat av Ingrid

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

2050 kommer jag vara 41 år gammal. Jag bor i ett stort, vitt hus med många fönster som ligger vid en fin sjö. Jag bor fortfarande i Sverige men inte i Växjö. Om man kollar ut ur det största fönstret i huset ser man sjön. I huset finns det 3 badrum, 5 sovrum, 1 tv-rum, 1 kök, 1 vardagsrum och en källare. Huset är inrett väldigt mondänt med mycket svart, guld, vitt och grönt. I trädgården finns det en stor pol med många blommor och träd runt om.

Jag är gift och har tre barn som heter Minna, Maja och Oliver. Minna är 13 år, Maja är 11 år och Oliver är 7 år. Alla barnen har var sitt sovrum. Alla barnen har blåa ögon. Oliver har blont hår medans Minna och Maja har ganska rött hår. Jag har varit gift med min man i 13 år. Jag har två inne katter som fortfarande är kattungar. En av katterna är ganska blond medans den andra är svart.

Jag jobbar på en väldigt känd restaurang som kock. Jag kärnar tillräckligt mycket pengar för att kunna betala för hela mitt hus, mat och saker för mina barn. Jag kommer till mitt jobb klockan 10 på morgonen och börjar med att laga mat direkt. Jag slutar jobba klockan 4. Min man jobbar som en läkare på sjukhuset och jobbar väldigt mycket. När jag slutar jobba åker jag och hämtar Oliver på fritids och sedan åker vi hem.

Minna och Maja kom hem mycket tidigare för att dom går hem tillsammans när dom slutar. Dom brukar vara uppe på sina rum när jag kommer hem. Efter ett tag brukar jag börja laga mat. Jag brukar göra många olika rätter som jag själv har kommit på för att se om min familj gillar det. Ganska ofta är maten jätte god. När maten är klar brukar min man komma hem och hela familjen äter tillsammans.

Miljön har blivit mycket bättre sedan 2020. Folk började faktiskt ta hand om miljön. Folk började plocka upp efter sig och den enda bilen man får köra är elbilar. Det finns ungefär 10 miljoner invånare i Sverige. Sverige är fortfarande en demokrati och vi har en kvinnlig statsminister som är en moderat.

Det finns många nya uppfinningar som den aromatiska pennan som skriver ner allt du säger, fotbollen som när man sparkar den kan man inte missa målet, den flygande bilen (Jag har en sån), cyklar med inbyggd GPS och igår kom Apple ut med Iphone 24 max pro.

Livet är väldigt roligt. Jag älskar mitt jobb, min man, mina katter och mina 3 barn.

Publicerat

18 februari 2022

Berättat av

Ingrid

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/00246

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!