Mitt Liv

Berättat av Annie

Född 2009. Elin Wägnerskolan. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

Mitt liv 2050

Det var fredag och det var dags att gå till jobbet. Jag jobbar som mäklare. Jag är 41 år.

Mitt hus är väldigt fint. Det är väldigt stort med vita väggar och stengolv. Huset har tre våningar, en källare, en mittenvåning och en övervåning. Bilen jag har är en vit tessla. Jag har en man som heter Stefan och två barn som heter Saga och Felicia. Stefan är 42 år, Saga är 7 år och Felicia är 5 år.

Jag vaknade upp klockan 06.30 och det var dags att stiga upp. Jag gick till köket och tog fram frukosten till mig, min man och mina barn. Vi tittade på nyheterna på tv:n i köket samtidigt och det berättade om att de hade valt en ny statsminister som heter Hilda Stenström. De berättade även att de nya robotarna som hette gorbies som kunde städa hus åt en hade kommit ut i affärerna. När vi hade ätit klart gick jag till badrummet för att sminka mig och göra mig i ordning. Sedan gick jag till mitt walk in closet och valde kläder.

Efter det tog jag bilen, skjutsade mina barn till dagis och körde till mitt jobb. Mitt jobb är mäklare och jag älskar det. Jag jobbar från klockan 09.00-16.00. Till lunch hade jag med mig matlåda som var tacos resten från gårdagen.

6,5 timmar senare

Jag har precis visat en familj det sista huset och det var dags att åka hem. Så jag gick ut till parkeringen igen och körde hem. Jag hämtade barnen på dagis på väg hem. När vi kom hem började jag städa huset. Min man och mina barn hjälpte till.

Efter det var det dags att laga middag så jag och min man lagade spaggetti och kötfärssås. Barnen började duka fram tallrikar, glas, bestick och dricka som var saft och cola.

När vi hade ätit färdigt ställde min man in disken i diskmaskinen medans jag och barnen satte oss i soffan och började titta på talang. Min man kom sen så jag och hela min familj tittade på tv.

Publicerat

18 februari 2022

Berättat av

Annie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/00260

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Elin Wägnerskolan

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!