Mitt Liv

Berättat av Jakob

Född 2007. Stavsborgsskolan. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

Mitt liv 2050 tror jag kommer vara en stor förändring till mitt liv idag. Det är egentligen väldigt svårt att föreställa sig då jag vet inte hur förutsättningar kommer se ut då. Jag kommer vara 43 år gammal och nästan levt halva mitt liv.

Världen hoppas jag att vi ska ha kunnat förbättra och förminska utsläppen här i världen nu 2022. Det är väldigt viktigt för 2050 och ett måste för att människan ska kunna ha ett bra liv om 30 år. Jag har ingen aning hur framtiden kommer lösa det men något måste förändras. Naturen hoppas jag är lika grön som idag och man inte har huggit ner alla träd.

Jag vet faktiskt inte vad jag vill jobba med när jag blir äldre. Helst något som kommer efter man går natur i gymnasiet. Man får känna lite när man blir äldre vad som är roligt men ändå får en stabil inkomst. Många kommer säkert kunna jobba hemifrån och det kanske är en sak för mig med.

2050 bor jag gärna i en villa med en stor trädgård där man kan vila på eftermiddagarna och sola på sommaren. Jag hoppas jag äter god mat men ändå som är bra för oss och inte för mycket kalorier. En bra kost är viktigt för ens hälsa mående. Så gott och hälsosamt är den bästa kombon. Maten kommer säkert vara annorlunda om 30 år och min favoritmat idag, sushi kanske inte ens finns 2050.

På min fritid vill jag ha möjligheten att kunna träna på gym eller kondition men ändå hitta på aktiviteter med mina framtida barn eller vänner. Mitt liv hoppas jag ser bra ut med bra inkomst, stor familj, fint hus och ett hälsosamt liv.

Jag hoppas att teknik har tagit framsteg och att det finns en bättre saker än iPhone och AirPods med mera. Det är väldigt svårt att gissa men jag är nästan säker på att tekniken kommer vara helt annorlund till idag.

Men det är långt kvar och man vet aldrig vad som kommer förändras. /En 14 årig kille från 2022

Publicerat

21 februari 2022

Berättat av

Jakob

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/00316

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Stavsborgsskolan

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!