Mitt Liv

Berättat av Hedda

Född 2007. Stavsborgsskolan. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

MITT LIV 2050

Så här tror jag mitt liv kommer se ut år 2050:

Torsdag 27/1 – 2050:

Jag vaknade av mitt alarm klockan 08.00. Någon timme efter jag hade vaknat gick jag ut i köket då jag var hungrig och ville äta frukost. Mitt hembiträde Roboten Robina hade redan lagat frukost, utan Roboten Robina hade jag inte klarat av vardagen, hon städar, lagar mat, bäddar sängen och allt annat man kan tänkas behöva hjälp med. Till frukost brukar jag äta fruktsallad samt dricka ett stort glas vatten med massa is. Min man kom även och åt frukost med mig, han jobbar som högt uppsatt politiker i USA, vi bor tillsammans med våra två barn i Los Angeles. Nuförtiden ( år 2050 ) använder mänskligheten robotar till allt, jag äger 3 stycken:

Roboten Robina, mitt trogna hembiträde som hjälper mig med allt i hemmet.

Roboten Ronja, Ronja är min personliga designer, hon bestämmer vad jag ska ha på mig för kläder, hur jag ska vara sminkad samt hur frisyren ska se ut.

Och sist men inte minst Roboten Rut är min chaufför, hon skjutsar mig alltid oavsett vad klockan är.

När maten var i magen gick jag in till min walk-in-closet, i min walk-in-closet bor Roboten Ronja, hon frågar mig alltid en massa frågor innan hon ska välja outfiten för dagen. Anledningen till det är för att hon väljer kläder utifrån vilket humör jag är på. Idag fick jag kostymbyxor med en blus, jag fick lockat hår och ”normalt” smink. Sedan rörde jag mig ut mot bilen, jag sa hejdå till mina två hundvalpar och bad Roboten Rut köra mig till jobbet. Jag jobbar som skådespelare vilket jag tycket är väldigt kul, jag är med i många hollywood filmer och serier. Jag började jobba klockan 10.30, idag var det en lugn dag för mig då jag endast var med och spelade in några få scener. Efter några inspelningar träffade jag min bästa vän Junie vid min favoritrestaurang. Varje torsdag och tisdag träffas vi där för att ha det trevligt tillsammans. Junie och hennes man äger restaurangen så jag får ofta specialerbjudanden och får njuta av mycket god mat. Efter lunchen återvände jag till jobbet och jobbade i några timmar till. Klockan 16.00 stod Roboten Rut med bilen utanför mitt jobb och väntade på mig. Det är alltid så skönt att Rut är i tid. Hon körde hem mig till mitt stora fina hus, trots att det är vinter så är det väldigt varm på grund av klimatförändringarna, nu i januari är det ungefär 30 grader ute, idag var det en extremt varm dag så jag tog ett dopp i poolen. Sedan spenderade jag tiden med mina barn och våra hundar. Vid klockan 18.00 hade Roboten Robina lagat middag samt att min man hade kommit hem. Vi alla satte oss till bords och åt min favoriträtt – sushi! Efter middagen tog jag en mysig joggingrunda med en av våra hundar i solnedgången, det var så mysigt! Våra hundar är två stycken maltipoos, en blandras med pudel och malteser. När klockan var 22.00 bad jag Roboten Ronja välja en pyjamas till mig, det tog ett tag då hon är rätt petig, men efter ungefär en halvtimme hade jag en ny fin pyjamas på mig. Jag gick och tvättade ansiktet och borstade tänderna, sedan gick jag och la mig.

Fredag 28/1 – 2050:

På fredagar är jag alltid ledig, så himla skönt. Jag började dagen med en sovmorgon till klockan 10.00, sedan gick jag ner i köket där jag möttes av en stor frukostbuffé som min man hade lagat innan jobbet, så himla lyxigt. Jag ringde och pratade lite med mina föräldrar samtidigt som jag började äta frukost, vi bestämde att de skulle komma på besök lite senare. Jag njöt länge av den goda frukosten. När jag var klar gick jag till garderoben och min ena robot fick välja kläder till mig, som vanligt fick jag fina och stilrena kläder. Vid klockan 13.40 kom mina föräldrar hem till mig. Jag mötte de vid våran stora parkering som är fylld av palmer och en stor fontän. Jag träffar mina föräldrar rätt ofta då de bor i ett hus nära mig. Vi spenderade hela tiden med att fika, mamma hade bakat en massa sötsaker. Efter ungefär 3 timmar åkte mamma och pappa hem till sig igen. Precis när jag skulle gå och lägga mig på soffan så ringde min man mig, han berättade att presidenten tyvärr gått bort och de valt att min man skulle ta över rollen som president. Jag blev så glad och visste direkt hur det skulle firas. Jag bad Roboten Rut åka och hämta mina döttrar från skolan och så ringde jag min vän Junie. Junie svarade efter bara någon signal och jag berättade de stora nyheterna. Vi bestämde att vi skulle fira med fest på hennes restaurang.

När hela familjen hade kommit hem så åkte vi direkt till festen. Det var så trevligt och det serverades mycket god mat, vi var där i flera timmar och nästan allt var perfekt. Det enda som var lite dåligt var att det befann sig väldigt många paparazzis på plats vilket störde oss alla. Runt klockan 04 kom vi hem och vi alla somnade som stockar.

Lördag 29/1

Idag var en riktigt solig och fin dag. Jag vaknade klockan 11 av att min ena hund hoppa upp och pussade mig i ansiktet. Hade han inte väckt mig så hade jag kunnat sova flera timmar till. Precis när jag hade vaknat så hoppade min andra hund också upp i sängen. Jag gosade lite med de och sen gick jag upp. Jag såg att min man hade lagat en stor frukostbuffé och det var riktigt gott, han hade köpt massa yogurt, bakat bröd, skurit ut olika frukter och kokat kaffe. Jag satt och åt där ett tag samtidigt som jag kollade på en serie. Efter frukosten gick jag upp till garderoben och jag valde kläder för dagen, det var skönt att få välja själv vad jag ville ha på mig, min garderobs robot tar så himla lång tid på sig att välja kläder. Medans jag sminkade mig ringde jag min väninna Junie, vi bestämde att våra familjer skulle träffas på kvällen och äta middag tillsammans. När klockan var 14 gick jag in och väckte min äldsta dotter, hon är 17 och sover så himla länge. Jag väckte henne med lunch på sängen eftersom att det var lite för sent med frukost. Hon fick lite sushi. Min andra dotter som är 14 år hade redan vaknat och var med sin bästa kompis. Min man var iväg på ett möte. Till lunch åt jag också sushi, jag älskar sushi. Efter lunchen åkte jag och handlade inför middagen, robotarna är nämligen lediga på helgen så då fick jag fixa allt istället. Jag köpte en massa olika grejer. När jag kom hem började jag med att göra mig iordning. Sedan lagade jag förrätten, det blev en klassisk toast skagen. När den var klar kom gästerna hem till oss och vi åt förrätt, det var väldigt trevligt. Sedan lagade jag huvudrätten tillsammans med Junie, vi gjorde en pasta pomodoro med burrata, det blev jättegott. Våra yngsta barn lagade efterrätten och den blev faktisk bättre en förväntat, det kan ju liksom inte gå fel med marängswiss. Vi satt och hade trevligt tillsammans långt in på natten, vi bokade faktisk en spontanresa till Maldiverna också. När alla var trötta åkte de hem och resten av min familj gick och la sig, jag däremot satte mig en stund framför teven och slog på nyheterna. Jag möttes av en reporter som sa ” covid-19 är tillbaka”. Det kändes overkligt att pandemin som precis slutat återigen kommit tillbaka. Med massa tankar i huvudet gick jag och la mig.

Publicerat

28 februari 2022

Berättat av

Hedda

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/00482

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Stavsborgsskolan

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!