Mitt Liv

Berättat av Edvin

Född 2007. Stavsborgsskolan. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

En dag ur mitt liv år 2050

Måndag 29/7-2050

Kära dagbok, idag vaknade jag till att larmet på min Iphone 37XproM gick av. Det är skönt att äntligen inte vakna till stress och oro efter att ett till falskt bombalarm gick av. Jag märker nu att valet att migrera till Nya Zeeland efter att Ryssland tagit de baltiska länderna och stora delar av Finland varit rätt val. Här har jag hittat ett fint hus där jag kan bo med min familj, och mina föräldrar som också flyttade med har hittat ett vackert ålderdomshem nära naturen.

Jag söker aktivt efter jobb, men med en utbildning på ett sånt efterförfrågat område som natur preservation tror jag inte det dröjer länge tills jag får ett bra erbjudande. Jag har skickat in en ansökning till flera olika naturpreserveringsorganisationer men det jobbet jag helst skulle vilja ha är forskare och övervakare vid Fox glacier, en av de sista kvarstående glaciärer i världen. Jobbet ligger på den andra sidan Nya Zeeland och färden dit skulle ta tre dagar med min hybrid cykel och jag skulle bo där två veckor innan jag åker hem igen. Det skulle vara en långt tid att vara borta från familjen men lönen är bra och det är långa semestrar.

Efter att jag åt upp min frukost bestående av en mjölkfri smör och ost macka och kaffe klädde jag på mig mina cykelkläder. Efter cykelkläderna var på satte jag på mig mitt exoskelett, min cykelhjälm och mina cykelskor Sedan sa jag hejdå till min fru och barn och gav mig iväg. Jag var påväg till en skog som låg några tiotals mil bort. Vägen dit var bara en stig men med mitt exoskelett och hybrid cykel gick färden bara på några timmar. Innan mitt jobb börjar har jag valt att spendera min tid på att dokumentera olika växt och djur arter. Denna gång upptäckte jag inga nya arter men kunde besluta att skogen i alla fall mådde bra.

Efter att ha kommit tillbaka från skogen satte jag mitt exoskelett på laddning, duschade och bytte till vanliga kläder. Därefter åt jag middag som bestod av labbtillverkat kött och potatis med sallad. Sedan gjorde jag iordning mig och gick och lade mig.

Publicerat

28 februari 2022

Berättat av

Edvin

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/00484

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Stavsborgsskolan

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!