Mitt Liv

Berättat av Vira

Född 2007. Stavsborgsskolan. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

Måndag 24/1-2050

Idag vakande jag av min väckarklocka runt kl 8:30. Sen så kollade jag på min mobil och jag tog fram en app som styr hela huset och satte på kaffe maskinen, tänder alla lampor i huset, drar upp alla gardiner och väcker mina barn. Mitt hus har väldigt mycket olika funktioner och

därmed klassificeras de hyfsat lyxigt. Jag åt en nyttig frukost helt vegetariskt. För att typ alla i hela världen har gått över till att äta vegetarisk/vegansk mat.

Efter dethär så åkte jag till mitt jobb med min bil som kan sväva för att inte släppa ut lika mycket koldioxid. Min bil är också självkörande så då kunde jag göra lite jobb medans. Jag jobbar som åklagare. Efter att jag hade jobbat ett tag tog jag en lunch med min kollegor. Vi åt på en fresh salladsbar. På den här restaurangen var det enbart robotar som lagade och serverade maten. Efter min jobbdag så åkte jag hem för att sedan gå ut och äta med mina vänner Filippa, Alisa och Kenan. Vi åt på en italiensk restaurang. Så jag och Filippa tog en pasta och Kenan och Alisa. Vi satt där och pratade länge och hade det roligt. Men det blev väldigt sent så vi alla kände att vi skulle åka hem och beställde en svävande taxi hem.

När jag väl kom hem så hade redan alla gått och lagt sig men huset var jätte stökigt så jag tryckte igång storstädning på min app så att olika robotar sätta hela huset och bäddade nytt . Nu ska jag gå och lägga mig.

Tisdag 25/1-2050

Idag vaknade jag lite senare än vanligt för att jag hade inte så mycket på jobbet och tog en ledig dag. Så jag gjorde en ordentlig frukost till mig och min familj medans en robot dukade bordet. Jag fixade i ordning barnen och satt dom i bilen och ställde in navigationen vart skolorna låg och då körde bilden dom dit så jag slipper att köra. Bilen går 100% på el. Efter det så gick jag för att fixa i ordning mig för att jag och min man ska åka och äta med familjekompisar på det bäst lunchstället. Jag har en typ av skärm som visar olika outfits varje dag. Så att det inte tar så lång tid att välja vad man ska ha på sig.

Vi blev upphämtade av familje kompisarna och vi åkte i en timme typ för att sedan komma till en jättefin restaurang vid kusten som hade en gammaldags känsla. Det var en av de första restaurangerna på länge som inte hade nån robot där. Vi var där ett rätt så bra tag så den hr dagen hann vi inte hämta barnen så vi fick be bilen att åka och hämta dom. Det jag menar med ber är att jag har en app, så om jag trycker på en app och ställer in vart barnen är så kan bilen åka dit och jag har också en karta.

När vi väl kom hem så såg jag att vi behövde köpa lite mer mat så jag jag gick in på icas hemsida och beställde allt. All man kommer med en drönare 1 timme efter att man har beställt de. Det är väldigt smidigt och bra för naturen. Efter att vi ställde in all mat i kylen med hjälp av min assistent så hjälpte hon mig med att lägga barnen så att jag kunde göra lite jobb och förberedelse inför imorgon, men jag gick och la mig runt kl 22:00 för att jag skulle upp tidigt imorgon.

Onsdag 26/1-2050

Idag vaknade jag mycket tidigare för att jag skulle ut och resa. Jag och min bästa vän Filippa ska åka till maldiverna och vara där i en vecka. Jag hade redan packat allt innan så att jag kunde åka direkt och hämta upp Filippa och sen åka till flygplatsen. Flygplanet går mycket snabbare än vad det gjorde för i tiden och det går på 100% el. Vi åkte första klass flygplan så vi hade egna sängar och maten var förvånansvärt bra.

När vi väl kom fram så gick vi direkt till hotellrummet för att göra oss i ordning för att sedan på stan. Jag blev klar lite tidigare så jag gjorde lite små jobb. För att jag måste alltid jobba för att hålla upp min lön som ligger runt 100 000 kr i månaden till skillnad från förr då de var runt 30 000 kr. Jag jobbar ju såklart också för att inte hamna efter med olika fall. När hon väl var klar så gick vi ut och kollade runt och sedan gick vi till en resturang och åt. Vi gick på en moldavisk resturang och åt jättegod mat och hade det allmänt roligt.

När vi kom tillbaka till rummet så tog vi upp lite snacks på rummet. Snacket kom upp genom en drönare. Efter de kollade vi på en film och sedan gick vi och la oss i sängarna. Men innan jag skulle sova så sa jag godnatt genom ett röstmeddelande som sedan kopplas till mina barns högtalare så att dom hör allt jag säger och sa godnatt.

Publicerat

28 februari 2022

Berättat av

Vira

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/00486

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Stavsborgsskolan

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!