Mitt Liv

Berättat av Emelie

Född 2009. Internationella Engelska Skolan Jönköping. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

Jag tror att världen i 2050 ska har mer teknisk saker än nu. Jag tror att man inte kommer ha några telefoner eller pass men istället har en lite chip inuti sin handled och när man tryck på platsen där chippet är så kommer en hologram upp vilket gör att man kan trycka på olika platser där man kan ringa, betala pengar, visa sin pass, identitet kort, körkort m.m.

Jag tror att det kommer finnas en maskin där det kan göra alla olika typer av mat man vill. Man bara behöver att säger vad man vill äta och om man är allergisk mot någonting.

Jag tror att under år 2050 så ska jag jobbar som en doktor och hjälpa barn. Jag vet inte vilket sort av doktor men jag vill hjälpa barn runt världen. Jag tror att det ska bli lättare för doktor eftersom medicin är mer avancerat än nu, och vetenskapsmännen vet mer om kroppen, rymden, jorden och havet.

Jag tror att vi ska äta nästan samma sak som nu men resturanger ska ha maskiner som gör maten. Jag tror att maskiner ska också gör alla våra kläder, skor, chippet och massa andra saker. Maskinerna ska endast använda förnybar energi som solen, vatten, vind m.m. Även om maskiner gör mat tror jag att det ska fortfarande finnas butiker som säljer ingredienser för olika mat.

I 2050 tror jag att transportation som bilar, bussar, båtar, tåg och flygplan förändra. Jag tror att istället för att ha båter, flygplan och bilar så ska bilar ha förmågan att flyga, köra i landet och i vattnet. Bussar och tåg ska också ha förmågan att flyga till olika hållplatser som idag men ska ha mer fart och ska ha ett system som gör det att flyga/köra själv men ska inte krascha andra transportation för att den är designad att vara medveten när en transportation närmar sig och undvika det.

Jag tror att människor kommer att bor både i himlen och på marken. Ju rikare du är desto högre du kommer att bo. Jag tror att alla kommer att bo i ett hus och ingen kommer att vara penglös. Några kommer att vara rika och några kommer att vara fattig, men alla ska ha någonstans att bo och alla kommer att få mat på bordet.

Alla också kommer att får gå till skolan. Jag tror att robotar kommer att vara lärare och kommer att bli programmerat för vad de ska lära barnen. De kan ta reda på vad saker är genom deras chip men robotarna kommer att inaktivera deras sökmotor i deras chip under skoldag.

Jag tror att människorna kommer att jobbar med att designa, programmera, uppgradera roboter, några kommer att var olika slags läkare och butikssäljare,

Jag tror att jag kommer ha en medelhöjd hus och jag kanske ska var gift eller så ska jag bo med min syskon. Om jag är gift tror jag att jag ska ha tvillingar eller bara två barn.

På morgonen ska jag äta fruktsallad med en macka och kaffe eller te. Jag ska baka bröd varje helgen och därför inte köpa den bröd som är gjort i butiken. Sen för lunch ska jag äta mat som jag har gjort dagen innan eller maten som jag har gjort på morgonen innan jag går till jobbet. Om jag inte har tid att lagar mat så ska jag köpa mat från en restaurang nära sjukhuset, vilket kommer inte att vara ofta. Jag tycker att det är bättre för både mig och miljön att göra sin egen mat. Jag då kan spara pengar och göra mer motion vilket är viktig i en hög teknisk värld.

Efter jobbet ska jag går hem och gör middag. Jag förmodligen har inte gjort så mycket motion under dagen och däremot måste få någon slags av träning på grund av det ska jag går ut minst fyra timmar varje vecka. Jag tror att det också viktig att träna sitt hjärna eftersom det finns så mycket teknisk saker att din hjärna behöver inte ens tänka längre. Däremot tycker jag att jag ska läsa lite innan jag sover.

När jag vakna på morgonen så ska jag duscha och efter det ska jag äta frukost, förbereda mig inför jobbet och går till jobbet. Jag ska besöka min familj några gånger varje år när jag har lov. Det är viktig att se din familj och gör någonting annat än att tittar framför skärmen.

Slutligen, om man läser det i en teknisk framtid så vill jag bara säga att det är viktig för dig att röra sin kropp och inte bara sitta framför en skärm hela dagen. Jag vill också se om vad jag trodde var rätt eller fel.

Publicerat

4 maj 2022

Berättat av

Emelie

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/00512

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Internationella Engelska Skolan Jönköping

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6528 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!