Mitt Liv

Berättat av Henning

Född 2009. Södertörns friskola. 5A.

✏️ Berätta hur du föreställer dig ditt liv 2050

2050 kommer jag vara 41 år gammal och jag tror att jag kommer vara miljardär. Troligen kommer jag ha pluggat IT och programmering. Jag gissar att jag kommer ha gjort ett jättepopulärt spel där man spelar som en kyckling som springer runt och skjuter ägg på andra spelare som också är kycklingar. Det spelet kommer ha gjort mig rik. Efter att ha utvecklat spelet kommer jag ha startat ett nytt företag som gör stora robotar som är till för att åka ut i rymden och börja kolonisera andra planeter och till slut ta över vårt solsystem. Jag tror att jag efter det kommer bli kung över välden för att folket gillar mina uppfinningar så mycket.

I världen tror jag att det inte längre kommer finnas fattigdom eller svält för att jag kommer att ha löst allt. Jag gissar också på att det inte kommer vara några krig på jorden längre utan bara krig mellan olika planeter och utomjordingar. Världen kommer nog vara väldigt modern och väldigt högteknologisk.

Eftersom att jag troligen kommer vara väldigt rik så kommer jag nog bo i en gigantisk rymdstation där man kan se ner på jorden. I rymdstationen tror jag att jag kommer ha en egen biosalong med högtalare överallt så att det är jättebra ljud och alla filmer jag någonsin skulle kunna önska mig. Jag tror att jag också kommer ha ett spelrum med massa datorer, spelkonsoler, arkadspel och till och med flipperspel. Sen tror jag också att jag kommer ha ett biljardbord och ett Air Hockeybord. Jag skulle också gissa på att jag kommer ha en inomhuspool, gokartbana, bergochdalbana och en hel sektion av rymdstationen där mina närmsta vänner kan bo.

På min fritid tror jag att jag kommer vara mycket med mina vänner. Vi kommer nog göra massa olika roliga grejer i min rymdstation som att åka bergochdalbana. Jag tror att jag kommer jobba ganska mycket med nya TV och data spel och uppfinningar som kan göra mig rikare. Kanske att jag kommer åka runt mycket i rymden och leta efter nya planeter och besöka dom andar planeterna i solsystemet.

Min gissning är att man kommer äta 3d printad mat, att man kommer han en printer som kan trycka ihop atomer och printa ut mat. Så istället för att ha en massa djur som släpper ut koldioxid och åkrar som tar upp en massa plats eller att man skövlar regnskog för att plantera saker så kan man printa maten.

Publicerat

2 oktober 2022

Berättat av

Henning

Licens

CC BY

Arkivkod

M1:4/00662

Insamling

Mitt liv 2050

Skola

Södertörns friskola

Klass

5A

Berättelsens position

Se alla berättelser på karta
Travelers’ Map is loading…
If you see this after your page is loaded completely, leafletJS files are missing.

6532 elever har deltagit! – delta med din klass!

Låt barnen berätta för framtiden. Det är enkelt att använda Mitt liv i undervisningen. Eleven får en unik kod och fyller själv in sitt bidrag. Du som lärare skickar sedan in det med ett knapptryck.

Så kommer du igång!